Entiseltä F1-kuskilta kritiikkiä: ”Heikki Kovalainen on paras saatavilla”

© Kuva: Getty Images

Entinen F1-kuljettaja Christian Klien on tuorein nimi, joka on tuonut esiin ärtymyksensä formula ykkösten nykyiseen kehitykseen.

Itävaltalainen toteaa Pitpass-sivuston kolumnissaan, että tällä hetkellä parhaat pestattavissa olevat kuljettajat ovat jäämässä ilman työtä. Syynä on lajin kalleus talleille, minkä viimeisimpänä sai tuntea nahoissaan nyt entinen Marussia-kuljettaja Timo Glock

– On mielenkiintoista, että Force India ja Caterham eivät ole vielä vahvistaneet kuljettajiaan. Caterhamin tilanne näyttää aikamoiselta sotkulta, mutta se johtunee siitä, että kaikki ponnistelevat rahan saamiseksi. Marussia on osoittanut sen viimepäivinä kun erittäin taitava kaveri Timo Glock menetti paikkansa rahan vuoksi.

– Mielestäni Heikki Kovalainen on paras saatavilla oleva kuljettaja ja toisena on Glock, mutta kummallakaan ei ole rahaa taustallaan kuten muilla näyttää olevan. Kovalainen on loistava aika-ajaja, hän löi toistuvasti aika-ajoissa Jarno Trullin, joka oli kuuluisa aika-ajospesialisti ja erittäin tasainen.

– Tallin päätös kuljettajista pitäisi tehdä tulosten perusteella ja Kovalaisella ja Glockilla on hyvä historia. Jos olisin itse johdossa, en epäröisi pitää kumpaa tahansa heistä uuden kauden.

– F1 on liian kallista ja monet taitavat kuljettajat jäävät ulos, koska muut voivat tuoda enemmän rahaa talleille. Tällä hetkellä ilman taustavoimia tai Ferrarin ja Red Bullin kaltaista kuljettajien kehitysohjelmaa tilanne on lähes mahdoton. Useissa tapauksissa tallit valitsevat hieman hitaamman kuljettajan, mikäli hänellä on rahaa.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!