Kimi Räikkösen kisainsinööri Mark Slade muistelee Jäämiehen paluukauden yhtä tiukinta hetkeä tuoreessa F1Racing-lehdessä.

Slade sai kylmiä väreitä Unkarin GP:ssä, jossa Räikkönen näpäytti tallikaveriaan Romain Grosjeania upealla tavalla. Kimi tuli varikolta radalle Grosjeanin rinnalle ja piti ammattimiehen otteella oman ajolinjansa. Ranskalaiskuskin oli pakko väistyä tilanteessa tai muuten olisi rytissyt – Grosjeanin ajo meni pahasti leveäksi.

– Siinä mietittiin tiimin kanssa ”älkää nyt toisiinne osuko!”. Kimin näkökulmasta se oli määrätietoinen liike, mutta Kimi sanoi, että Romain olisi toiminut aivan samalla tavalla, Slade miettii jälkeenpäin lehdelle.

Slade tuo esiin hyvän pointin: tiimin sisällä on aina kova kilpailu omien kuskien välillä.

– Tiimityön kannalta F1 on ihmeellistä urheilua, sillä tiimin sisällä kaksi kuskiakin kilpailee keskenään. Tallikaverisi on suurin uhkasi, sillä kaikki tietävät, että sinulla on sama kalusto tai ainakin olettavat. Väistämättä sinua verrataan tiimikaveriisi ja kuskit tietävät sen ja se tuo mielenkiintoista jännitettä.