© Kuva: Getty Images

McLarenin pomo epäilee: "Mercedes-Benz tarjosi hieman enemmän rahaa Hamiltonille"

McLarenin Lewis Hamiltonin siirtyminen ensi kaudeksi Mercedekselle puhuttaa edelleen formulapiirejä.

Hamilton lähtee kilpailukyvyltään huonompaan talliin eli herää kysymys: mitä järkeä tässä oikein on? McLarenin tallipomo Martin Whitmarsh epäilee, että Mercedes tarjosi sittenkin enemmän kuin McLaren.

– Teimme Lewisille tarjouksen, joka on uskoakseni summa, jota ei yksikään nykykuski saa tällä hetkellä. Se johtaa epäilykseen, että kilpailijamme ja kumppanimme Mercedes-Benz tarjosi hieman enemmän rahaa, Whitmarsh sanoo Formula1.comille.

Ilmassa on toki paljon spekulaatiota. Raha on vain yksi tekijä eikä välttyä voi ajatukselta, että Hamilton halusi vaihtelua ja uusia haasteita. Whitmarsh heittääkin pallon Hamiltonille, joka oli viime kädessä päätöksen takana.

– Yksinkertainen vastaus on, että en tiedä. Lewis voisi vastata tähän kysymykseen paljon paremmin kuin minä. Jos lähtisin spekuloimaan, löytyisi useita tekijöitä. Mutta ehkä tärkein on, että jossain vaiheessa miehelle koittaa aika, jolloin hänelle tulee tarve ”lähteä pesästä”. Minusta siinä oli hieman sitä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!