Heikki Kovalainen kertoo ESPN:n tuoreessa haastattelussa nykyisen tilanteensa formula ykkösissä olevan se, että hän odottaa Caterhamin tallipäällikön Tony Fernandesin päätöstä suomalaisen jatkosta, joskin myöntää keskustelleensa muidenkin tallien kanssa.

Caterham-kuski korostaa, että vaikkakin sponsorituen hankkiminen voisi olla mahdollista, hän ei sitä aio kuitenkaan tehdä. 31-vuotias on jossain määrin myötämielinen ainoastaan sellaiselle rahoitukselle, jossa sponsori itse tekee aloitteen yhteistyöstä.

– Tosiasia on, että en tuo tallille yhtään rahaa. Sanoin managereilleni, että älkää kerätkö rahaa. Minä en halua tehdä sitä. Jos joku sattuisi tulemaan ja tukisi minua niin ok, mutta en pidä ajatuksesta.

Kovalainen innostuu kuvailemaan mahdollista paikkansa menetystä Caterhamilla kimiräikkösmäisellä välinpitämättömyydellä.

– Jos en ole riittävän hyvä pysyäkseni täällä omilla taidoillani, niin olkoon sitten niin, se ei haittaa minua erityisemmin. Sellaista on elämä. Näin maailma pyörii nykyisin. Tallit tarvitsevat rahaa, joten jos tallimme haluaa tehdä niin, päätös on heidän, enkä voi tehdä asialle mitään.

– Minun ei tarvitse todistaa mitään. Minusta olen todistanut tarpeeksi tänä vuonna. Olen ollut kahdesti Q2:ssa ja saan jatkuvasti maksimin autosta irti.