Caterhamin Vitali Petrovin uusi kisainsinööri Tim Wright kertoo tuoreessa haastattelussa mitkä ovat Viipurin raketin suurimmat heikkoudet ja vahvuudet.

Heikkoutena Wright näkee venäläisen pituuden; Petrovilla on kilpa-ajaksi sen verran vartta, että se vaikuttaa lähes auton käyttäytymiseen radalla.

– Vaikeinta on saada hänet mukavaksi autossa, insinööri sanoo venäläinen F1News-sivuston haastattelussa.

– Me olemma aina rajoilla. Pari senttiä lisää, ja se haittaisi vakavasti aerodynamiikkaa. Sellainen on hankalaa, mutta vastaavat ongelmat nousevat esiin kaikkien pitkien kuljettajien kuten Adrian Sutilin ja Mark Webberin kanssa.

Vahvuuksista Wright mainitsi venäläisen työskentelyn tallin kanssa, joka sujuu mutkattomasti.

– Sanoisin, että Vitalin kanssa on erittäin helppoa tehdä työtä. Hän haluaa aina tietää ratkaisut. Hän ei vain hyppää ulos autosta ja sano, että ”en pidä siitä ja siitä” ja jätä insinöörejä miettimään ongelmaa, vaan haluaa aina kuulla minun näkemykseni.

– Hän hyppää ulos autosta, me annamme toisillemme viisi minuuttia kerätä ajatuksemme ja sitten kun kaikki ovat koolla, hän kertoo kaikille mitä mieltä hän on ja pyytää minua kertomaan ajatukseni. Tietenkin olemme joskus eri mieltä, mutta yleensä lopulta tulemme samoihin päätelmiin.