Rallin historian ylivoimaisin kuljettaja Sebastien Loeb kertoo Walesin rallin alla, että voittaminen ei helppoa. Kauden yhdeksästä osakisasta seitsemän voittanut ranskalainen sanoo hänen vuodesta toiseen jatkuvan dominointinsa antavan täysin väärän kuvan todellisuudesta.

– Ihmiset eivät aina todellakaan ymmärrä. Loeb voittaa aina, mutta taistelu, jota käymme pätkillä erityisesti tänä vuonna, ei ole helppoa, sanoo tuleva yhdeksänkertainen maailmanmestari The Sun -lehden erikoishaastattelussa.

– Minun on taisteltava kovaa, koska kaikki muut kuljettajat ovat erittäin nopeita. Tilanne on paljon monimutkaisempi kuin 2005 tai 2007, jolloin meillä oli paras auto, parhaat renkaat ja kaikki sujui hyvin. Nyt kaikki on hyvin tiukkaa autojen ja kuljettajien välillä. Jotkut ihmiset eivät tunnu käsittävän kuinka vaikeaa on taistella läpi pitkän viikonlopun ilman virheitä.

Ranskalaiskuljettaja ei usko hänen ylivoimaisuudestaan olevan haittaa lajille. Kovin moni fani tuskin on lopettanut sen vuoksi rallin seuraamista.

– Omasta puolestani en näe sitä. Tietenkin muiden kuljettajien fanit voivat kyllästyä joskus, koska minä olen aina se, joka voittaa. Mutta ainakaan Ranskassa minulla ei ole tällaista tunnetta. Kenties Iso-Britanniassa se on eri asia. Jotkut ihmiset ehkä odottavat, että alkaisin hävitä, mutta tällä hetkellä en välitä siitä istuessani autossa.

Kilpailevien kuljettajien fanien harmiksi Loeb kertoo, että uran loppu ei valitettavasti ole välttämättä vielä edessä. Itse asiassa 38-vuotiaan suoritustaso ei ole edes alkanut luisua.

– Olen sanonut monta kertaa, että mietin eläköitymistä. Niin pitkään kun en sano, että ”jatkan”, mitä en sano nytkään, ihmisillä tulee olemaan kysymyksiä. Tiedän olevani huippukunnossa, jopa enemmän kuin menneisyydessä, koska minulla on enemmän kokemusta ja kaikki onnistuu.

– Mutta toisaalta olen tehnyt tätä samaa asiaa pitkän aikaa. Jos haluan uuden seikkailun, minä en halua odottaa kunnes olen 50-vuotias. Ehkäpä mietin lopettamista ja jonkin muun asian tekemistä, Loeb pyörittelee.