Saksalainen Auto Motor und Sport sanoo nimettömään sisäpiirilähteeseen viitaten, että uuden Concorde-sopimuksen puute on ajanut F1-sarjan kriisin partaalle. Ensi vuodeksi ”ei ole sääntöjä, ei kalenteria, ei osallistumislistoja”.

Ongelmana on taistelu säännöistä. FIA ei halua antaa kaupallisten oikeuksien haltijan ja tallien saada päätäntävaltaa sääntöjen suhteen ja tallit taas eivät ole valmiita maksamaan merkittävästi kasvavia osallistumismaksuja FIA:lle. Tuloksena on, että yhteisymmärrys näyttää olevan ”kauempana kuin koskaan”, lehti sanoo.

Kulujen rajoittaminen on keskiössä, mutta talleilla on asiassa keskenään ristiriitaisia intressejä. Mercedes, joka ei ole allekirjoittanut sopimusta, toivoisi rajoituksia vasta vuodelle 2014. Myös Red Bull tunnetusti vastustaa rajoituksia, jotka taas pienemmille talleille ovat elintärkeitä.

Lehden mukaan nykyinen tilanne muistuttaa 30 vuoden takaista aikaa, jolloin FIA:n, Bernie Ecclestonen ja tallien väliset riidat olivat johtaa kauden 1981 peruuntumiseen. Kyseisellä kaudella astui voimaan ensimmäinen Concorde-sopimus. Nyt tilanne on samankaltainen:

– Mutta pahempi. Siihen aikaan kaikki ymmärsivät, että he ovat keskellä kriisiä. Tänään kukaan ei halua myöntää sitä. Jotkut ovat liian tyhmiä ja toiset taas eivät avaa suutaan, nimetön lähde sanoi lehdelle.