Silverstonen radan johtaja Richard Phillips on esittänyt anteeksipyynnön Formula 1 -faneille perjantain ruuhkien jälkeen, kertoo Sky Sports.

Tuhannet fanit olivat jumissa liikenneruuhkissa radan ulkopuolella ja parkkipaikat muuttuivat jatkuvassa sateessa mutavelliksi. Vaurioiden ansiosta rataa ympäröivät parkkialueet ovat menettäneet puolet kapasiteetistaan.

Ongelmien ansiosta autolla liikkuvia faneja kehotettiin pysymään lauantaina kotona, mikä aiheutti raivoisan reaktion paikallisessa mediassa.

– Meillä on ollut hätäkokouksia joka kahden tunnin välein tänään (perjantai) poliisin, liikenneviraston ja piirikunnan valtuuston kanssa ratkaistaksemme ongelmat, Phillips sanoo.

– Mutta tulee olemaan 20 000 – 30 000 ihmistä, joita emme kykene kunnolla palvelemaan, hän jatkoi.

– Se tulee maksamaan paljon rahaa. En rehellisesti tiedä lukua, mutta se voi olla paljon enemmän kuin satoja tuhansia. Tarjoamme rahojen palautusta ihmisille, jotka eivät päässeet sisään (perjantaina) sekä niille, jotka eivät pääse sisään lauantaina.

– Tällä hetkellä yritämme saada sisään niin paljon ihmisiä kuin suinkin mahdollista hävityksen keskellä.

– Pyydän kuitenkin varauksettomasti anteeksi ihmisiltä. Tunnen olevani vastuussa tästä. Tämä on jotakin, mistä olemme olleet ylpeitä vuosien aikana ja voisin nyt melkein itkeä.