Mercedes-tallipäällikkö Ross Brawn kertoo pitävänsä täysin mahdollisena, että Euroopan GP:ssä nähdään jälleen uusi voittaja. Mahdollisina ehdokkaina hän näkee paitsi Michael Schumacherin, myös Lotuksen ja Sauberin kuljettajat.

– Meillä on ollut seitsemän voittajaa seitsemästä osakilpailusta – mikä uskomaton kausi! Ennenkuulumatonta. Mutta jos katsotaan noita seitsemää voittajaa, he ovat kaikki olleet huippukuskeja ja minusta on täysin mahdollista, että seuraavassa kisassa Valenciassa saamme kahdeksannen voittajan, Brawn sanoi Mercedes-tallin videoidussa haastattelussa.

– On erittäin nopeita autoja ja kuljettajia, jotka eivät vielä ole voittaneet kisaa. Erityisesti Michael meidän autossamme. Lotuksella on erittäin hyvä auto ja he eivät ole voittaneet, Sauberilla on ollut upeita tuloksia, eivätkä ole voittaneet vielä.

Mercedes ”pudottanut pallon”

Brawn sanoi, että Mercedes on parissa kisassa tänä vuonna ”pudottanut pallon” ja kysyttäessä, mikä Schumin tapauksessa on ollut syynä luotettavuuden puutteelle, tallipomo sanoi seuraavaa:

– Minusta Michaelin luotettavuusongelmat ovat olleet valtavan turhauttavaa kaikille täällä, koska meidän standardimme ovat erittäin korkeat. Me emme ole muuttaneet millään tavalla toimintaamme, emmekä ole yrittäneet oikoa mutkia.

– Vaikkakaan en juurikaan usko kohtaloon, on outoa, että meillä on yksi auto, joka on pystynyt suorittamaan jokaikisen kierroksen kaudella, kun taas Michaelin kanssa meillä on ollut kolme tai neljä ongelmaa. Me katsomme jatkuvasti miten toimimme, ja jokaisesta ongelmasta olemme ottaneet opiksemme, Brawn pyöritteli.