Jacques Villeneuve oli yksi viikonlopun puheenaiheista Kanadassa haukkumalla paikalliset mielenosoittajat ja saamalla sitten heiltä tappouhkauksia. Suomessa hän nousi otsikoihin jälleen kerran haukkumalla Kimi Räikkösen ajotaidot auton suorituskykyä heikommiksi.

Montreal Gazette -lehden kolumnisti Jack Todd muistaa ex-mestarin sekä hänen managerinsa Craig Pollockin valmistautuneen lyhyeen lehdistötilaisuuteen espanjalaisella lentokentällä vuonna 1997 tittelin voittamisen jälkeen.

– Sillä aikaa kun Pollock hyöri ympäriinsä valmistellen asioita, Villeneuve rötkötti tuolissaan tavallisessa rähjäisessä vihamielisyydessään maailmankaikkeutta kohtaan. Minä seisoin lähellä, kun Villeneuve mutisi Pollockille jotain, mistä en saanut selvää.

– ”Lopeta käyttäytymästä kuin hemmoteltu kakara. Se on osa työtä”, kolumnisti kertoo Pollockin vastanneen Villeneuvelle.

Tänä päivänä jotkut asiat eivät ole muuttuneet, toiset taas ovat.

– Tällä viikolla Villeneuve päätti jälleen kerran vapauttaa maailmalle hänen uniikin yhdistelmänsä pohjatonta tietämättömyyttään ja yli-inhimillistä ylimielisyyttään vihjaamalla, että opiskelijamielenosoittajat Quebecissa ovat joukko hemmoteltuja kakaroita.

– Villeneuve on nyt 41 ja hänen kerran lupaava uransa on puoliunohdettu raunio – kaksi hyvää kautta, joita seurasi kokonainen nippu epäonnistumisia ja enemmän kuin muutama lapsellinen itkuraivari. Hän on yhä kuitenkin hemmoteltu kakara, Todd kirjoittaa.

Lue koko kolumni tästä!