HRT:n tallipäällikkö Luis Pérez-Sala sanoo, että Fernando Alonson vaikutus formula ykkösten suosioon Espanjassa on valtava. Osaltaan jopa HRT, jolla ei sopimuksellista kontaktia kuljettajaan ole, on riippuvainen hänestä.

– (Lajin) suosio ei ole koskaan ollut yhtä korkea Espanjassa. Voi olla, että kun Fernando ei enää aja, suosio vähenee, mutta niin tapahtuu kaikessa urheilussa. Tällainen vaihtelu on normaalia kaikissa maissa. Erona on vain se, että Espanjassa buumi on päällä yhäkin. Kiinnostus ei kuitenkaan missään tapauksessa katoa tulevaisuudessa, tallipomo sanoo TotalRacen haastattelussa.

Pérez-Sala kertoo, että formuloiden suosio on ratkaisevan tärkeä tekijä pienelle tallille rahoituksen kannalta erittäin vaikeana aikana.

– Kyllä, se auttaa paljon. Ilman Fernando Alonsoa talliamme ei olisi olemassa. Olisi mahdotonta kuvitella espanjalaista F1-tallia ilman nykyisenkaltaista suosiota. Mutta Alonso tuli, laji kasvoi (maassa) ja avasi mahdollisuuden.