Lotuksen Aaro Vainio otti uransa ensimmäisen GP3-paalun Monacossa perjantain aika-ajojen ryhmässä B. Toiseksi nopeimman ajan kellottanut Unkarin Tamás Pál Kiss jäi suomalaisesta noin kymmenyksen.

Ennen Vainion ryhmää ajaneessa ryhmässä A parhaaseen kierrokseen kykeni Ocean-tallin Kevin Ceccon, jonka kellotus oli kuitenkin lähes sekunnin Lotus-kuskia hitaampi.

Ensimmäisessä ryhmässä ajaneelle Matias Laineelle päivä oli surkea sillä hän keskeytti osuttuaan Rascasse-mutkassa valliin. Sessio jouduttiinkin lopettamaan ennenaikaisesti.

– Ei (voi paljon enempää pyytää). Alkaen toiselta tai kolmannelta kierrokselta olin heti vauhdissa ja auto toimi täydellisesti. Teimme todella hyvää työtä eilen ja työskentelimme tarvitsemiemme parannusten kanssa. Tein kaksi erittäin vahvaa kierrosta ja olen sijalla yksi, joten olen tyytyväinen, Vainio sanoi sarjan kotisivulla.

– Minulla on aina ollut aggressiivinen ajotyyli ja minusta se sopii hyvin katuradalle. Tämä on ensimmäinen viikonloppuni täällä kisaamassa kadulla, mutta olen odottanut tätä innolla. En sanoisi sen olleen helppoa. Tietenkin täytyy ottaa riskejä ja tein parhaani. Olen luottavainen kisan suhteen.