Rengasvalmistaja Pirelli sanoo, että Barcelonassa voittaja on se, joka valitsee parhaan taktiikan. Syy tähän on kisaan valitut kumiseokset.

– Espanjan GP-viikonloppu pitäisi olla hyvin erilainen kuin kautta edeltävät testit Barcelonassa, jossa matalat ilmalämpötilat tekivät renkaiden lämmittämisestä vaikeaa. Me odotamme lämpimämpää säätä, joka on vain yksi lisä moniin haasteisiin, jotka renkaat tulevat siellä kohtaamaan, moottoriurheilupomo Paul Hembery sanoo kisaennakossaan.

Pirelli-pomo lupaa myön pienimuotoisen yllätysvedon valittuihin seoksiin.

– Me olemme päättäneet valita pehmeät ja kovat renkaat tuodaksemme esille eroja suorituskyvyssä, joka sitten luo erilaisia haasteita talleille. Sillä voimme myös näyttää sekä tuotteidemme nopeutta että kestävyyttä, Hembery jatkoi.

– Näiden kahden vaihtoehdon välissä on yksi kokonainen kumiseos (keskikova) ensi kertaa tänä vuonna ja sen pitäisi mahdollistaa monia erilaisia rengasstrategioita, jotka voivat vaikuttaa ratkaisevasti lopputuloksiin.