Mika Kallio ja Marc VDS -talli eivät pistäisi pahakseen hellekelien jatkumista, kun ensi viikonvaihteessa on ohjelmassa Barcelonan MotoGP-kilpailu Espanjassa.

Alue on viime päivinä kylpenyt helteisessä auringonpaisteessa.

– Lämpötila on huidellut jopa 30 asteessa. Näin lämmin keli koettelee renkaiden kestävyyttä kisapituudella, mutta renkaiden ennenaikainen kuluminen ei ole muodostunut minun ajotyylilläni ongelmaksi verrattuna moneen kilpakumppaniin, Mika Kallio järkeili.

Valkeakoskelaisen odotukset ovat korkealla Barcelonan nopealla radalla. Alkukausi on jo näyttänyt, että Kallio kuuluu kärkivauhtiin yltävien kuljettajien joukkoon huipputasaisessa Moto2-luokassa.

– Viime kisan viides sija ja sitä ennen ajettu testijakso antaa mainion pohjan, jolta tasolta lähden edelleen parantamaan vauhtiani. Pyörän säädöt ovat lähellä niitä, jotka totesimme testeissä toimiviksi. Tiettyjä ratakohtaisia muutoksia toki teimme pyörään torstaina.

– Testeissä tallimme ensi kertaa kokeilemat uudet kehitysosat ovat nyt saapuneet ja ne ovat käytössä molemmille kuljettajille.

– Lähtökohdat ovat nyt hyvät, joten perjantain treeneistä lähtien on tavoitteena yltää kärkiryhmään. Jos vihdoin kelitkin suosisivat koko viikonlopun ajan, niin se auttaisi mahdollisimman hyvien kisasäätöjen löytymistä, Kallio jatkoi.