Lotus on paljastanut Barcelonan osakilpailun alla, että Romain Grosjeanin menestystä on auttanut Kimi Räikkösen rengasdata. Tallin sisällä on jaettu tietoa ainakin yhteen suuntaan. Ilmeisestikään suomalaisella ei ole ollut asiaan mitään vastaansanomista.

– Molemmat kuljettajat hallitsevat renkaat eikä ole epäilystäkään siitä, että Romain on oppinut Kimiltä, ratatoimien pomo Alan Permane kertoo Autosportille.

– Kimi hallitsi ne saman tien ja Romain on riittävän fiksu kaveri lukeakseen dataa, ymmärtääkseen sitä, saadakseen neuvoja insinööreiltä ja sitten reagoidakseen siihen, Permane jatkoi.

Lotus-kuljettajat vasta lähestymässä potentiaaliaan

Vastoin tallin aiempia puheita, Permane vaikuttaa vihjaavan, että sen enempää Räikkönen kuin Grosjeankaan eivät vielä ole täysin palautuneet kahden vuoden F1-tauoistaan. Tämä tosin luvannee ainoastaan parempaa tulevaisuudelta.

– Me kilpailemme Mercedestä, Red Bullia, Ferraria ja McLarenia vastaan. Heillä kaikilla on ollut kuljettajakaksikkonsa pitkän, pitkän aikaa ja ovat erittäin tyytyväisiä heihin. Meillä taas on tulokas ja kuljettaja, joka on ollut poissa lajista kaksi vuotta. On vaikea arvioida minkä arvoista se on, mutta sitä ei tule aliarvioida. Mukavuus tallissa on hemmetin arvokasta.

Siitä ei ole kuitenkaan kyse, että Lotus-kuskit eivät olisi täyttäneet odotuksia, vakuuttaa tekniikkapomo James Allison.

– Kimi ei ole pettänyt meitä ja Romain – parin yli-innokkaan kisan jälkeen – on ajanut kaksi erittäin vahvaa tulosta. Ja eiköhän hän vain jatka kehittymistään.