Formula ykkösten elävä legenda Niki Lauda ei ymmärrä turva-auton toimintaa Australian osakilpailun yhteydessä.

Turva-autolle tuli käyttöä kisan 37. kierroksella Vitali Petrovin auton jäätyä radalle. Välillä F1-menopelien letka lähes pysähtyi, kun turva-auto pysyttäytyi Petrovin kärryä hakemaan lähteneen nosturiauton takana.

– Tuossa toiminnassa ei ollut mitään järkeä, noin hidas vauhti oli jopa vaarallinen – siellä olisi voinut tapahtua peräänajoja. Turva-auton olisi pitänyt ohittaa nosturiauto, Lauda ilmoitti RTL-kanavan asiantuntijan ominaisuudessa.

Saksalaiskanava kysyi mielipidettä asiaan myös suomalaissaksalaiselta Nico Rosbergilta.

– En tiennyt nosturiautosta mitään. Ihmettelin ainoastaan, että pysähtyykö meno nyt kokonaan. No, tulipahan tämän kautta formula ykkösiin taas jotain uutta, Rosberg naureskeli.