© Kuva: Getty Images

Sähköformulapomo haastaa Donald Trumpin: ”Tulet muuttamaan käsityksesi ilmastonmuutoksesta”

Sähköformulasarja Formula E:n johtaja Alejandro Agag kutsuu Yhdysvaltojen tuoreen presidentin Donald Trumpin seuraamaan sarjan New Yorkin osakilpailua ensi vuoden heinäkuussa. Agag toivoo ilmastonmuutoksen haittoja vähättelevän Trumpin muuttavan käsitystään ekokatastrofista.

Sähkömoottoreilla kulkevat menopelit ovat herättäneet laajaa kiinnostusta autonvalmistajissa, jotka hakevat ekologisempia vaihtoehtoja nykyisille polttomoottoreille. Sarja vieraili kilpailemassa myös Marokon Marrakechissa viimeviikonloppuna, samaan aikaan kun kaupungissa kokoontui kansainvälinen ilmastonsopimusliitto.

Voimaan astuneen Pariisin ilmastonsopimuksen mukaan maailman valtiot sitoutuvat muokkaamaan maailmasta nykyistä ekologisemman paikan elää, mutta useilla kommenteillaan ilmastonmuutosta kritisoinut Trump on herättänyt huolta vihreän aatteen kannattajissa. Trumpin pelätään jättävän allekirjoittamatta sopimuksen, mikä käytännössä estäisi sen ratifioinnin.

Agag haluaakin avata Trumpin silmät ymmärtämään ilmastonmuutoksen todellisuuden sarjansa kilpailussa.

– Haluan ehdottomasti kutsua hänet ensi kesän kilpailuun New Yorkiin. Formula E voi muuttaa Trumpin mielipiteen kestävästä kehityksestä. USA:n presidentti on merkittävä henkilö, enkä usko, että kaikki menee niin huonosti, kuin pahimmat ennusteet väittävät. Hänen puheissaan on ollut havaittavissa valinnan jälkeen järkeäkin, joten uskon hänen ymmärtävän myös paremman tulevaisuuden puolesta, Agag puhui.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

  • Mikko Hamunen

    E-formulapomolla hätä kädessä ja termit hukassa, kun ilmastohuijarit saavat vihdoinkin kunnon vastusta. Ei kukaan kiellä ilmastonmuutosta – se on ollut aina olemassa ja tulee olemaan. Ihmisperäisen hiilidioksidin vaikutus maapallon lämpötilaan on sen sijaan olematon, sähköformulat ovat osa tätä huijausta. Valitettavasti tietämättömät ja asiaan perehtymättömät toimittajat osaltaan auttavat tätä teollistuneiden maiden hyvinvoinnin alas ajoon tähtäävää toimintaa.
    Luonnonsuojelu on sitten toinen asia. Luontoa ei suojele sähkön tuottaminen risuja polttamalla, toimivien autojen romuttaminen tai harvinaisten maametallien rohmuaminen orjatyövoimalla.