Aiemmin tänään tiedotettiin, että McLarenin Fernando Alonson osallistuminen Bahrainin GP:hen kiellettiin FIA:m lääkärintarkastuksen jälkeen.

Nyt kaksi viikkoa sitten Australian GP:n kolarissa itsensä loukannut Alonso on kertonut lisää vammoistaan.

– Minulla on murtunut kylkiluu ja olen hieman tuskissani, joten nukkuminen ei ole helppoa, Alonso kertoi FIA:n virallisessa lehdistötilaisuudessa.

– Tahtoisin päästä autoon, ja tunnustella, miltä kipu tuntuu autossa ja nauttia sen ajamisesta. Pitää ymmärtää, että tämä on moottoriurheilua ja joka kerta kun astuu autoon, on siinä riskinsä, hän jatkaa.

Alonso paljasti myös, että hänellä on ilmarinta – ilmaa keuhkojen ja rintakehän välisessä tilassa – onnettomuutensa jäljiltä, ja että kisaaminen olisi ollut liian riskialtista.

– Viime viikolla olin kunnossa. Sunnuntaina polveni oli hieman kipeä, mutta ei mitään dramaattista. Maanantaina koin yleisesti kipuja, mutta ei mitään vakavaa. Lensin takaisin, saavuin Espanjaan ja kipu jatkui samanlaisena tai hieman pahempana, joten teimme täydelliset testit. Minulta paljastui pieni ilmarinta, joten otin lääkärin neuvosta vaarin ja lepäilin kotona ja odottelin asioiden normalisoitumista, Alonso kertoo.

Ilmarinta poistui, mutta riski jäi.

– Maanantaina tutkimukset toistettiin, ja ilmarinta oli poissa, mutta havaitsimme kylkiluumurtumia. Se on riskialtista autossa istumisen asennon takia, ja on riskinä, että murtuma voisi osua keuhkoon. Se ei ole mikään katkennut käsi, mutta se on rinnassa, missä on paljon tärkeitä juttuja, espanjalainen kommentoi.

Alonso sanoo olevansa pettynyt kisan jäädessä väliin.

– Olen pettynyt. Halusimme kisata, rakastamme lajia ja kun tulee tänne eikä voi edes yrittää, se on aina surullista. Mutta se on myös ymmärrettävää, Alonso toteaa.

Hän sanoo kuitenkin kunnioittavansa FIA:n päätöstä.

– Kunnioitan päätöstä. Viime päivät ovat olleet tuskaisia, mutta olin valmis työskentelemään kivuista huolimatta ja varmistumaan, että voin kilpailla. Kipua voi hallita, jos sitä ei ajattele liikaa, Alonso sanoo.