Mercedes-tähti Lewis Hamilton oli tunteikkaalla päällä historiallisen Britannian GP:n voittonsa jälkeen.

Seitsenkertainen maailmanmestari sai odottaa pitkään ykköstilaansa, sillä brittilegenda juhli voittoa edellisen kerran Saudi-Arabiassa kaudella 2021.

Mercedes ja Hamilton antoivat maistiaisen menneisyydestä, kun he pelasivat pelin strategisesti nappiin ja konkarikuski ajoi virheettömän kilpailun. Jäähdyttelykierroksella Hamilton murtui onnenkyyneliin tiimiradion perusteella ja oli tunteikkaalla päällä vielä haastattelupisteessäkin.

– Olen päivittäin noussut ylös sillä mentaliteetilla, että taistelen ja työskentelen kovaa tälle tiimille. Halusin niin paljon voittaa tämän heille. Olen kiitollinen kaikille tallin henkilöille, että saimme tämän onnistumaan, sillä ei ole parempaa fiilistä kuin sijoittua ensimmäiseksi täällä, fiilisteli Hamilton heti kisan jälkeen.

– On ollut päiviä, etten ole tuntenut itseäni tarpeeksi hyväksi, mutta jatkuva tuki on rohkaissut koko ajan parempiin suorituksiin. Isot kiitokset kaikille, tunteili Hamilton.

Samalla Hamilton teki historiallisen tempun, kun hän voitti yhdeksännen kerran Silverstonen kotikilpailunsa. Seitsenkertainen mestari on nyt ainoa kuljettaja, joka on yhdeksän kertaa onnistunut voittamaan samalla radalla.

LUE LISÄÄ