Red Bull -tallin tähtikuski Max Verstappen ei odota suuria ensi viikonlopun Kanadan GP:stä.

Taustalla on edellinen osakilpailu Monacossa, jolloin Red Bullin kuluvan kauden kilpurista paljastui uusia heikkouksia. Pomppuinen rata ja korkeat kanttikivet tarkoittivat sitä, ettei MM-sarjan kärkimies päässyt kuudennetta sijaa korkeammalle.

Ensi viikonlopun näyttämönä toimiva Montrealin rata Kanadassa tarjoaa vastaavanlaisia haasteita, joskin kyseessä on enemmän normaalimpi kilparata. Siitä huolimatta Verstappen varautuu jälleen suureen haasteeseen.

– Katsotaan miten meillä käy, mutta uuden päällysteen myötä siellä saatetaan nähdä joitain yllätyksiäkin. Ei tule olemaan vahvin viikonloppumme, mutta luultavasti hieman parempi kuin Monacossa, tuumaa Verstappen Autosportille.

– Olemme heikompia jokaisella pomppuisemmalla radalla tai korkeilla kanttareilla, joten ainakin katuradoilla tulee olemaan hankalampaa.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner pysyy optimistisempana. Red Bull ei aiempina vuosina ole menettänyt etuaan Kanadassa ja tallipomo uskoo Monacosta saadun infon avittavan tiimiä parempiin suorituksiin.

– Se on rata, jolla olemme aiemmin pärjänneet, mutta he ovat päällystäneet nyt koko radan uusiksi, joten katsotaan. Monaco oli vaikea viikonloppu, mutta johdamme silti edelleen molempia MM-sarjoja, sanoo Horner.

Red Bull oli Monacossa tallin mittapuut huomioiden suurissa vaikeuksissa. Verstappenin kuudennen sijan lisäksi energiajuomatallilla ei ollut muita kotiintuomisia, kun Sergio Perez epäonnistui totaalisesti aika-ajoissa ja kisa päättyi jo avausmutkien kolariin.

Verstappenin MM-johto ennen Ferrari-tallin Charles Leclerciä on kuitenkin vielä tukevat 31 pistettä. Tallien puolella on tiukempaa, kun Red Bullin ja Ferrarin erottavat 24 pistettä.

LUE LISÄÄ