Red Bull -tähti Max Verstappen ei päässyt sunnuntaina suihkuttamaan kuohujuomaa Itävallan GP:n jälkeen.

Lauantaisen sprinttikilpailun jäljiltä suurin osa odotti hollantilaisen karkaavan muilta maisemaan ja helppoon voittoon, mutta toisin kävi.

Red Bull epäonnistui Verstappenin toisella varikkokäynnillä ja talli hukkasi kallisarvoisia sekunteja. Tämä tarjosi McLarenin Lando Norrisille mahdollisuuden haastaa MM-kärki tosissaan ja kaksikon välillä nähtiinkin hurjaa taistelua voitosta.

Kova nahistelu sai kulminaatiopisteensä kierroksella 64 Red Bull Ringin kolmannessa mutkassa. Norris hyökkäsi ulkokautta ohitusyritykseen ja Verstappen muutti jarrutuksessa hieman ajolinjaa, joten osuma oli valmis. Kovana taistelijana ja tuittupäänä tunnettu Verstappen ehti loppukierrokset puhallella tilannetta autossaan, sillä hollantilainen kommentoi tapahtunutta yllättävän tyynesti kisan jälkeen.

– Hän yritti muutaman kerran sukeltaa sisäkautta, eikä se toiminut. Pari kertaa melko myöhään, eikä hän meinannut saada autoaan pysähtymään. Oli hieman outoa, että osuimme hänen yrittäessään ulkokautta ja nimenomaan takarenkaiden kolahtaessa, kertasi Verstappen Viaplaylle.

– Se oli outo osuma ja molemmille tuli heti rengasrikko. On aina vaikeaa kommentoida tällaisia tilanteita, mutta mielestäni se oli vain outo liike, eikä sille voi tässä kohtaa enää mitään.

– Loppupeleissä se ei ole meidän isoin ongelma, vaan se miten emme päässeet mihinkään toisella stintillä. Strategisestikaan emme onnistuneet, joten meillä on ehdottomasti asioita, joita voimme parantaa, kommentoi Red Bull -tähti.

Tuomaristo katsoi Verstappenin olleen syyllinen kolariin ja langetti hollantilaiselle kymmenen sekunnin aikasakon. Se ei kuitenkaan pudottanut enää Verstappenia alemmas lopputuloksissa ja hän onnistui tuomaan autonsa viidentenä ruutulipulle.

Norris oli puolestaan epäonnisempi McLaren-autoon tullessa sen verran laajat vauriot, että brittikuskin leikki jäi kesken.

LUE LISÄÄ