F1-tähti Carlos Sainzin sopimusneuvotteluista on kantautunut uutta tietoa, uutisoi arvostettu mediajätti Autosport.

Kokeneen espanjalaisen on spekuloitu jo pidempään arpovan Williamsin sekä Audiksi 2026 muuttuvan Sauberin välillä. Nyt pöytään on kuitenkin läimäisty ”houkutteleva” tarjous yllättävältä taholta, kun ranskalaistalli Alpine hyppäsi mukaan tarjouskilpaan.

Sainzin tämän hetken tallivalikoimaa katsottaessa juuri mikään ei nykyhetkessä houkuttele runsaasti ainakaan suorituskyvyllisestä näkökulmasta. Alpine on kuitenkin tästä kolmikosta kääntänyt kuluvan kauden kurssiaan tehokkaimmin ja ranskalaistallilla on allaan kaksi tuplapistekilpailua peräkkäin. Sen lisäksi Alpine teki kovan värväyksen taustajoukkoihin viime viikolla, kun he julkistivat Flavio Briatoren liittyvän heidän leiriinsä.

Onnistuuko vanha kettu houkuttelemaan Sainzin Alpinelle?

Yksi Briatoren tehtävistä onkin yrittää velhoilla paras mahdollinen kuskikaksikko Alpinelle. Mahtipontinen italialainen nähtiin Autosportin mukaan kovasanaisissa keskusteluissa Alpinen toimitusjohtaja Luca de Meon kanssa pitkin Espanjan GP -viikonloppua.

Briatore on tehnyt aggressiivisia ”kuskiryöstöjä” aiemminkin ja kuuluisimpana lienee Michael Schumacherin nappaaminen Jordan-tallista vuonna 1991. Saksalaisesta leivottiin väkisin Benetton-kuski ja Schumacher voittikin ensimmäiset mestaruutensa tallin väreissä 1994-95.

Alpinen menettelytapa onkin ottanut välittömästi täyskäännöksen, sillä aiemmin ranskalaisleiristä kerrottiin kuskipolitiikan kanssa edettävän rauhassa. Briatoren myötä Alpine onkin lähestynyt Sainzia tosissaan ja viipyilemättä.

Flavio Briatore on laittanut heti hösseliksi uudessa tehtävässään. Artikkeli jatkuu.
Kuva: All Over Sports

Alpine on jo vahvistanut Esteban Oconin saavan lähteä kuluvan kauden jälkeen. Pierre Gaslyn odotetaan jatkavan tallissa, vaikkakaan hänenkään tulevaisuutta ranskalaistallin kanssa ei ole vielä kirkossa kuulutettu.

Joka tapauksessa Sainzin leirissä käydään nyt kiivaasti läpi jokaisen vaihtoehdon plussia sekä miinuksia. Espanjalainen on paljastanut käyneensä keskusteluja jokaisen tallin kanssa, jossa on kuskin paikkaa tarjolla ja uutisia saattaa olla luvassa jo ennen ensi viikonlopun Itävallan GP:tä.

– Voi olla. En ole varma, mutta voi olla, kommentoi Sainz salamyhkäisesti Espanjan GP:n jälkeen.

LUE LISÄÄ