Itävallan sprinttiaika-ajo päättyi hämmentävissä merkeissä.

Nopeimman ajan kellotti Red Bullin Max Verstappen vajaan kymmenyksen turvin Lando Norrisista. Toinen McLareneista, Oscar Piastri oli kolmas.

Huomio keskittyy kuitenkin Ferrariin. Italialaistallin tähtikuski Charles Leclerc ei ehtinyt edes aikakierrokselle viimeisessä osiossa. Monacolaiskuljettajan auto näytti hyytyvän varikolla, eikä sitä saatu käyntiin tarpeeksi nopeasti, jotta Leclerc olisi ehtinyt aikakierrokselle.

Leclerc oli raivoissaan, mikä kuului myös tiimiradiossa. Myös Ferrari-kuskin ratti sai kovaa kyytiä, Leclercin hakatessa sitä ensimmäisen mutkan jälkeen.

– Mitä helvettiä tapahtui, Leclerc aloitti.

– Auto meni anti-stall -tilaan, monacolaiselle vastattiin.

– Aivan, kiitos tiedosta, mutta se ei sammuta moottoria. Ongelma oli se, että moottori sammui, jos ette sattuneet huomaamaan.

Mercedeksistä korkeammalle sijottui George Rusell. Hän oli neljäs. Toinen Ferrareista, Carlos Sainz ylsi viidenneksi. Loppu kärkikymmenikkö sijoittui seuraavasti: Lewis Hamilton, Sergio Perez, Alpine-kuskit sekä Leclerc.

Valtteri Bottaksen sprinttiaika-ajo päättyi jo ensimmäiseen osioon. Suomalainen lähtee tapahtumaan ruudusta 18. Tallikaveri Zhou Guanyu jäi jo totutusti taakse, kiinalainen oli koko joukon viimeinen.