Sauberin akatemia-kuljettaja Theo Pourchairen uusi aluevaltaus IndyCarissa koki kovan kolauksen.

Ranskalaislupaus ehti olla vain noin kuukauden päivät Arrow McLarenin palkkalistoilla kisakuljettajana, kunnes talli päätti siirtää hänet sivuun.

Pourchaire kutsuttiin aiemmin tällä kaudella paikkaamaan pyöräilyonnettomuudessa loukkaantunutta David Malukaa. Ranskalainen vakuutti ajoillaan McLarenin siinä määrin, että hänet pestattiin heti loppukaudeksi tallin kisakuskiksi.

Nyt kuitenkin moottoriurheilumaailman sopimuskiemurat täräyttivät kovan kierrepallon vasten Pourchairen kasvoja, sillä McLaren päätti purkaa nuoren ranskalaisen sopimuksen. Tämä tuli 20-vuotiaalle kisakuskille yllätyksenä, sillä hän ehti jo aiemmin irtisanomispäivänä fiilistellä tulevaa hänen sosiaalisen median kanavillaan.

– En voi uskoa ajavani kilpaa legendaarisella Laguna Secan radalla tänä viikonloppuna, kirjoitti Pourchaire sittemmin poistetussa julkaisussaan.

Pourchaire sai tämän jälkeen pikaisesti ikävät uutiset ja hänen paikkansa ottaa Amerikan piireissä kovaa arvostusta nauttivan Nolan Siegelin tilalle monivuotisella sopimuksella.

– Vakaus ja pitkäjänteisyys ovat avainasemassa meidän pelisuunnitelmassa ja tämä on merkittävä askel sillä saralla, kommentoi Arrow McLarenin tallipäällikkö Gavin Ward.

– Theolle kiitokset hänen paikatessaan meidän #6 autoa viime viikkojen ajan. Tässä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kuinka hän ajoi tai työskenteli tiimin kanssa.

– Pidämme Theosta ja hänen asenteestaan tullessaan tiimiin, mutta meidän täytyy varmistaa kilpailukykymme pitkällä aikavälillä, vakuutteli tallipomo.

Pourchairesta on tulossa jälleen yksi väliinputoaja edellisvuosien F2-mestareita katsellessa. Ranskalaisen menestyessä pikkuluokissa on F1-sarjassa ollut huono rako tuoda nuoria kuskeja sisään. Unelma kuitenkin elää vielä tälläkin hetkellä, sillä ensi kaudelle kuninkuusluokassa on jakamatta vielä runsaasti ajopaikkoja.

Pourchaire on Sauber-akatemian tuotoksia ja on toiminut pari edelliskautta sveitsiläistallin testi- ja varakuljettajana.

LUE LISÄÄ