Emilia-Romagnan GP:n aika-ajot saatiin päätökseen legendaarisella Imolan radalla. Huippujännittävän session päätteeksi paalulta starttaa Max Verstappen. Samalla hollantilainen teki historiaa, sivuten Ayrton Sennan historiallisen kahdeksan peräkkäisen paalun putken. Hollantilainen on startannut ensimmäisestä ruudusta kaikissa kilpailuissa.

Verstappenin paalu tuli alle kymmenyksen turvin. McLaren-kaksikko Oscar Piastri sekä Lando Norris olivat nopeampia kahdella viimeisellä sektorilla, mutta hollantilaisen suoranopeus riitti paaluun. Ferrari-kaksikko Charles Leclerc sekä Carlos Sainz tekivät molemmat ajovirheet jääden ulos paalukamppailuista.

Mercedeksen vauhti oli kadoksissa, eikä kuudenneksi ajanut George Russell tai kahdeksanneksi jäänyt Lewis Hamilton ollut haastamassa kärkisijoista. Kaksikon väliin mahtui loistavasti ajanut Yuki Tsunoda. Japanilaiskuski pudotti Red Bullin Sergio Perezin pois kärkikymmeniköstä toisessa osiossa.

Kärkikymmenikön täydensivät Daniel Ricciardo sekä Nico Hülkenberg.

Valtteri Bottaksen aika-ajot päättyivät niukasti ensimmäiseen osioon. Suomalainen lähtee sunnuntain kilpailuun sijalta 16. Tiimikaveri Zhou Guanyu jäi siltikin taas kokeneen suomalaisen taakse jo 11:s aika-ajoa peräkkäin.

Kolmansissa harjoituksissa kolaroinut Fernando Alonso pääsi radalle ajoissa, mutta epäonnistui kaikissa aikakierroksissaan. Lopulta Alonso jäi viimeiseen lähtöruutuun.

LUE MYÖS: