Kauden seitsemäs osakilpailu on saatu päätökseen Imolassa. Emilia Romagnan GP:n voittoon ajoi viidettä kertaa tällä kaudella Max Verstappen.

Voitto ei kuitenkaan tullut hollantilaiselle helpolla. Verstappen joutui ajamaan lähes täydellisesti viimeisiä kierroksia pitäen McLarenin Lando Norrisin takana. Brittikuski kuroi yli viiden sekunnin eron kiinni viimeisen 10 kierroksen aikana, päästen alle sekunnin päähän.

Kierrokset loppuivat kesken, joten Miamissa ensimmäisen kilpailunsa voittanut 24-vuotias joutuu tyytymään toiseen sijaan.

Kolmanneksi ruutulipun ohitti Ferrarin Charles Leclerc. Tifosit joutuivat pettymään tallinsa toimintaan. Talli pilasi erityisesti Carlos Sainzin kisan täysin epäonnistuneella strategialla.

Kärkiautot pysähtyivät ajoissa, mutta Ferrari piti kuskinsa radalla tarpeettoman pitkään. Näin voittotaistelu voitiin unohtaa. Samalla McLarenin Oscar Piastri onnistui nousemaan Sainzin ohi neljänneksi.

Mercedes-kaksikko seurasi kärkitalleja kaukaa perästä Lewis Hamiltonin johdolla. Brittikuski peittosi tallikaverinsa George Russellin yhden ylimääräisen varikkopysähdyksen turvin. Pisteet täydensivät Sergio Perez, Lance Stroll sekä Yuki Tsunoda.

Valtteri Bottaksen kilpailu oli vaikea. Suomalaiskuljettajan rengastrategia jätti miehen sutimaan kilpailun lopussa, pudottaen kokeneen Bottaksen aina sijalle 18 saakka. Taakse jäi ainoastaan Fernando Alonso sekä keskeyttänyt Alexander Albon.

LUE MYÖS: