Ferrari-tallin kuluvan kauden päätteeksi jättävän Carlos Sainzin ensi vuoden tallivaihtoehdoksi on noussut yllättävä tiimi, uutisoi Autosport.

Arvostetun moottoriurheilujulkaisun mukaan sarjan häntäpäähän juuttunut Williams on yksi espanjalaisen totisista vaihtoehdoista. Sainzin tiedetään saaneen jo ainakin Audiksi 2026 muuttuvalta Sauberilta monivuotisen sopimustarjouksen, jolle espanjalainen ei ole tuntunut lämpeävän.

Sainzin on spekuloitu seuraavan myös Mercedekseltä ja mahdollisesti myös Red Bullilta ensi kaudeksi aukeavia paikkoja ja hänen leiristään ollaankin kerrottu, etteivät he aio tehdä hätiköityjä ratkaisuja. Autosportin mukaan nämä ovet ovat kuitenkin sulkeutumassa Mercedeksen seuratessa superlupaus Andrea Kimi Antonellin kehitystä ja Sergio Perezin tuloskäyrä on ainakin tällä hetkellä pitämässä vielä meksikolaiskonkarin energiajuomatallissa.

Sainzin leirin raportoidaan olevan kiinnostuneita Williamsista, vaikka he ovatkin viime vuosina ajautuneet sarjan peräpäähän. Perinteikkäässä brittitallissa on kuitenkin julistettu kunnianhimoiset tavoitteet tulevaisuuteen ja Williamsin yhteistyö moottoritoimittaja Mercedeksen kanssa on yksi avaintekijöistä, joka Sainzia kiinnostaa. Talli kiinnitti jo Alex Albonin monivuotisella sopimuksella ja tuore tallipäällikkö James Vowles on tuonut uusia tuulia sekä osaamista Mercedekseltä uuden infrastruktuurin rakentamiseksi.

Autosport tietää kertoa Mercedekseltä tulleen erittäin lupaavia signaaleja uuteen voimanlähteeseen liittyen. Uudet moottorisäännöt astuvat voimaan 2026 ja tuolloin saatetaan nähdä suuria heittoja voimasuhteissa, jolloin Williams saattaisi olla yksi yllättäjistä. Tallipäällikkö Vowles kertoi avoimesti viime viikonlopun Imolan GP:n yhteydessä, että tiimi on uhraamassa tämän ja ensi kauden menestystä uusiin sääntöihin peilaten, sillä he haluavat olla kunnolla pelissä mukana parin vuoden päästä.

– Ensi kauden auto on jo tuulitunnelissa ja sen takia, että pääsemme ajoissa työstämään myös 2026 -sekä 2027 vuoden autoja. Ei sillä, ettenkö välittäisi nykyisestä menestyksestä, mutta haluamme menestyä tulevaisuudessa, kommentoi Vowles tallin suunnitelmia.

Nähtäväksi jää, mihin F1-siirtomarkkinoiden kuumin kuskinimi on suuntaamassa. Sainzin arvo on noussut runsaasti etenkin hänen Ferrari-vuosinaan, kun espanjalainen on laittanut korkealle arvostetun tallikaveri Charles Lerclercin ahtaalle.

LUE LISÄÄ