Paalupaikalta sunnuntaiseen Monacon osakilpailuun starttaavalla Charles Leclercillä on jälleen tuhannen taalan paikka.

Kotiyleisön suurin suosikki kaasutteli jo kolmatta kertaa urallaan ruhtinaskunnan kaduilla paalupaikalle, mutta Leclercin Monacon kirous on jättänyt samppanjat suihkuttelematta joka kerta.

Kaudella 2021 Leclerc nappasi auton suorituskykyyn peilaten yllätyspaalun, mutta aika-ajojen loppuhetkillä sattunut ulosajo pilasi voittomahdollisuudet. Ferrari-auton vaihdelaatikko oli ottanut kipeää ja peli oli pelattu jo kisapäivänä matkalla lähtöruudukkoon, kun monacolainen ei päässyt starttaamaan kilpailuun ollenkaan.

Vuotta myöhemmin Leclercillä ja Ferrarilla oli kaikki voiton avaimet käsissään, kun paalumies ajeli kisan alkupuoliskon kärkipaikalla. Italialaistallille ominaiset taktiikkamokat kuitenkin pudottivat kotiyleisön sankarin lopulta neljänneksi. Viime kaudella kolmannesta lähtöruudusta Leclerc vajosi aina kuudenneksi saakka.

Tänä sunnuntaina Ferrari-tähdellä on kuitenkin jälleen uusi mahdollisuus murtaa hänen Monacon kirouksensa ja tehdä samalla historiallinen temppu. Kukaan Monacossa syntynyt ja kasvanut kuljettaja ei ole koskaan voittanut kotikilpailuaan legendaarisella katuradalla virallisen MM-sarjan olemassaolon aikana.

Monacon GP käynnistyy kello 16:00 Suomen aikaa. Lähtöjärjestyksen näet tästä.

LUE LISÄÄ