Valtteri Bottaksen alkukausi on ollut vaikea. Suomalainen on ajanut lähes virheittä ensimmäisissä kisaviikonlopuissa, mutta pistesarake näyttää silti tyhjää.

Suurin syy Bottaksen epäonneen on ollut Sauberin varikkotiimin aiheuttamat surkeat varikkopysähdykset. Bottas on menettänyt lukuisia sekunteja renkaanvaihdoissa aiheutuneista ongelmista.

Bottaksen sopimus päättyy tähän kauteen, joten vahvojen ajosuoritusten vesittyminen tallivirheiden takia voi maksaa suomalaiselle jopa uran jatkon. Bottas teroittikin Kiinan sprintti aika-ajon jälkeen, että hän on ajanut hyvin vaikkei se heijastukkaan pistetaulukossa.

– Joskus on vaikea näyttää mihin oikeasti pystyy. Näin moottoriurheilu vain toimii, Bottas kommentoi The Racerin mukaan.

– Ne jotka oikeasti seuraavat lajia ja tietävät siitä jotain voivat nähdä totuuden siitä, miten ajan tällä hetkellä. Suurelle kansalle pisteet ovat keskiössä. Jos niitä ei tule, niin tuntuu kuin olisin piilossa.

– Minulla on ollut muutama todella hyvä kilpailu sekä aika-ajo. Ne ovat vain menneet aina pieleen minusta riippumattomista syistä.

– Voin vain tehdä parhaani ja toivoa, että oikeat tahot näkevät suoritukseni.

Bottas sijoittui Kiinan sprintti aika-ajoissa yhdeksänneksi, yhden sijan tallikaveri Zhou Guanyun yläpuolelle.

LUE MYÖS: