Viime viikot valokeilassa ollut Red Bull -päällikkö Christian Horner on saanut myös moottoriurheilun johtohahmojen silmät itseensä.

Horneria syytettiin asiattamosta käytöksestä naistyöntekijää kohtaan. Red Bull järjesty tutkinnan riippumattoman tahon toimesta syytösten noustessa esiin. Keskiviikkona talli kuitenkin ilmoitti tutkinnan päättyneen ilman näyttöä Horneriin kohdistuneista syytöksistä.

Torstai-iltana kohu otti uuden käänteen, kun sadat F1-sarjan ympärillä toimivat tahot saivat sähköpostin, joka sisälsi kuvakaappauksia Hornerin sekä nimettömän syyttäjän keskusteluista. Sähköposti löysi tiensä myös FIA:n presidentti Mohammed Ben Sulayemin tietokoneelle.

Horner kutsuttiin kahteen kokoukseen perjantaina. Ensin hän tapasi F1-sarjan toimitusjohtaja Stefano Domenicalin ja sitten Ben Sulayemin. Kokousten sisältöä ei olla paljastettu julkisuuteen.

Ben Sulayem astui perjantaina kuitenkin median eteen, puhuen suoraan Red Bullin ympärillä vellovasta kohusta. Ben Sulayem toivoisi asian unohtuvan, jotta huomio ratatapahtumista ei jäisi taka-alalle.

– Tämä kohu vahingoittaa lajiamme monella eri tavalla, Ben Sulayem aloitti PlanetF1-sivuston mukaan.

– Tämä on väärin inhimillisellä tasolla. Kyseessä pitäisi olla maailman suurin moottoriurheilutapahtuma. Kausi on juuri alkanut, meidän pitäisi keskittyä siihen. Kilpailu on tiukkaa ja siitä pitäisi nauttia. Nyt ihmiset yrittävät sivuuttaa kaiken positiivisuuden tällä. Se on väärin.

Max Verstappen nappasi kauden ensimmäisen paalunsa perjantaina Bahrainissa. Hollantilainen on kääntänyt 16 edellistä paalupaikkaansa voitoiksi.

LUE MYÖS: