F1-kausi vuosimallia 2024 on avattu Bahrainissa. Kilpailun voittoon ajoi ylivoimaisesti kolminkertainen maailmanmestari Max Verstappen.

Hollantilainen ei menettänyt johtoasemaansa sekunniksikaan. Ero toiseksi ajaneeseen tallikaveri Sergio Pereziin oli peräti 22 sekuntia. Kärkikolmikon täydensi Ferrarilta lähtöpassit kauden päätteeksi saava Carlos Sainz.

Neljänneksi ajoi toinen Ferrari Charles Leclerc. Toisesta ruudusta lähtenyt monacolainen ei saanut autostaan kaikkea irti. Miehen etupyörät menivät lukkoon jatkuvasti koko kilpailun ensimmäisen puoliskon aikana, eikä vauhtia löytynyt. Tuntuma parani ja lopulta se riitti neljänteen sijaan.

Mercedeksen George Russell oli viides. McLarenin Lando Norris jahtasi maamiestään, mutta kierrokset eivät riittäneet ohitukseen. Lewis Hamilton oli seitsemäs ja toinen McLaren Oscar Piastri kahdeksas. Aston Martin -kaksikko Fernando Alonso sekä Lance Stroll toivat tallilleen viimeiset pisteet. Strollin suoritus oli mainio. Hän putosi avauskierroksella viimeiseksi, mutta taisteli itsensä pisteille.

Valtteri Bottaksen kilpailu oli surkea. Avauskierroksella selkkauksessa mukana ollut suomalainen valahti joukon perälle, eikä onnistunut kipuamaan ylöspäin. Epäonnistunut varikkopysähdys vain kruunasi ahdinkoa.

Kilpailussa ei nähty keskeyttäjiä.

LUE MYÖS: