F1-kauden kolmas osakilpailu Australian Melbournessa päättyi Ferrari-juhliin, kun Carlos Sainz ylitti ruutulipun ensimmäisenä. Ykköstila on Sainzille hänen F1-uransa kolmas.

Sainzin voittoa voi pitää sensaatiomaisena, sillä Ferrari-kuski joutui jättämään kaksi viikkoa sitten Saudi-Arabiassa kisaviikonlopun kesken tulehtuneen umpilisäkkeen takia. Näin ollen espanjalaiskonkari teki satumaisen paluun rattiin, vaikka Sainz on pitkin viikonloppua vielä valitellut kivuista kilpurin puikoissa.

Legendaarisen italialaistallin päivä oli täydellinen, kun Charles Leclerc säesti kakkospaikallaan. Ferrari nappasi nopeasti ohjat kilpailun alussa, kun Red Bull -tähti Max Verstappen joutui keskeyttämään.

Viimeisen paikan palkintokorokkeella nappasi McLaren-tallin Lando Norris. McLarenin päivä oli myös riemukas Oscar Piastrin sijoittuessa neljänneksi. Viidenneksi ehti Verstappenin tallikaveri Sergio Perez, jonka suoritusta voidaan pitää jättipettymyksenä.

Etenkin kilpailun alkupuoliskolla riitti tapahtumaa ja dramatiikaltakaan ei vältytty. Verstappenin keskeytys nostatti kisajännitystä, vaikkakin voittotaisto kuihtui tälläkin kertaa melkoa nopeasti Sainzin karatessa maisemaan. Lewis Hamiltonin kilpailu tuli päätökseen kierroksella 18, kun brittimestarin Mercedes hyytyi radan varteen. Tilanteesta selvittiin kuitenkin virtuaalisella turva-autolla.

Max Verstappenin Red Bull alkoi alussa savuttaa ja matka päättyi viidennellä kierroksella. Artikkeli jatkuu.
Kuva: Getty Images

Suomalaisittain kilpailu käynnistyi lupaavasti, kun Valtteri Bottas sai hyvän lähdön ja nousi alussa pistetaistoon. Suomalaiskonkari tuli sijalta 11 aikaiselle varikkokäynnille ja Sauber yritti täten kohentaa asetelmiaan letkassa.

Sveitsiläistallin alkukauden vitsaus tuli kuitenkin jälleen esiin, kun Bottaksen varikkokäynti meni jälleen pieleen. Bottaksen vasemman eturenkaan kanssa oli samanlaisia ongelmia, kuten tallin molemmilla kuskeilla on ollut aikaisemmissa kisoissa ja kisa oli pilalla. Bottas putosi pakan hännille ja oli lopulta maalissa 14:s.

Lopussa hurja ulosajo

Tapahtumakaari venyi vielä kärjen jo lähtiessä viimeiselle kierrokselle. Mercedes-tallin George Russell jahtasi vimmatusti Fernando Alonson Aston Martinia. Lopputuloksena laitteet irtosi räpylästä Albert Parkin radan kuudennen ja seitsemännen mutkan yhdistelmässä. Osuma ei loppupeleissä ollutkaan kovin raju, mutta lopputulemana brittikuskin Mercedes lipui poikittain keskelle rataa ja kääntyi miltein ylösalaisin.

Russellin ulosajo nosti luonnollisesti takana tulevian osakkeita ja muun muassa Haas onnistui nappaamaan tuplapistesijat tämän johdosta. Nico Hülkenberg oli yhdeksäs ja Kevin Magnussen kymmenes. Päivän suuriin onnistujiin lukeutuu myös RB:n Yuki Tsunoda, joka hinasi laitteensa kahdeksantena ruutulipun yli. Australian GP:n lopputulokset alla.

Australian GP:n tulokset

 1. Carlos Sainz, Ferrari
 2. Charles Leclerc, Ferrari
 3. Lando Norris, McLaren
 4. Oscar Piastri, McLaren
 5. Sergio Perez, Red Bull
 6. Fernando Alonso, Aston Martin
 7. Lance Stroll, Aston Martin
 8. Yuki Tsunoda, RB
 9. Nico Hülkenberg, Haas
 10. Kevin Magnussen, Haas
 11. Alex Albon, Williams
 12. Daniel Ricciardo, RB
 13. Pierre Gasly, Alpine
 14. Valtteri Bottas, Sauber
 15. Zhou Guanyu, Sauber
 16. Esteban Ocon, Alpine

Keskeyttäneet: George Russell, Lewis Hamilton sekä Max Verstappen

LUE LISÄÄ