Ruotsin MM-rallin ohjelmassa oli jo kilpailun toiseksi viimeinen erikoiskoe. Pätkän nopein mies oli Toyotan Elfyn Evans.

Ensimmäisten autojen joukossa nähtiin heti hurja tilanne, kun eilen voittotaistonsa lumipenkkaan pilannut Takamoto Katsuta kävi uudestaan morjenstamassa valleja. Japanilainen tuli kovaan rytkyyn vinossa ja auto pompsahtikin tästä oitis hankeen. Katsuta pääsi lopulta hangesta irti, mutta Toyotassa oli runsaasti vaurioita.

Aamun avauksessa ylivoimaisen pohja-ajan takonut Kalle Rovanperä yritti säästellä rengasta mahdollisimman paljon rallin viimeiselle erikoiskokeelle, mutta ei tässä ainakaan omien sanojensa mukaan onnistunut.

– Oli ihan okei, mutta odotettua enempää soraa. Olisi pitänyt olla ainakin kymmenen sekuntia hitaampi, joten tulin liian kovaa. Yritin säästää rengasta ja saa nähdä kuinka paljon jäi vikalle pätkälle jäljelle, sanoi Rovanperä.

Rovanperän tallikaveri Evans paljasti käyneensä suomalaisen kanssa keskustelua mahdollisista sijamuutoksista ja ilmeisesti myös sen takia Rovanperä yritti ajaa hiljempaa. Evans kiitteli Rovanperää pätkän maalissa walesilaisen täräyttäessä 10,3 sekuntia nopeamman ajan kuin suomalainen. Toyota-kaksikon ero ennen päätöspätkää on neljä sekuntia walesilaisen hyväksi, joten saa nähdä kuinka tilanne lopulta asettuu, mikäli Rovanperä hyökkää Power Stagella.

Rallia lauantai-aamusta ylivoimaisesti johtanut Esapekka Lappi jatkaa varmisteluaan ja on enää yhden pätkän päässä uransa toisesta MM-rallin osakilpailuvoitosta.

– Ihan okei. Oli ihan hyvät olosuhteet ja tämä on ehdottomasti rallin paras pätkä. Tilanne on kontrollissa, joten ei olla stressattu sen enempää, sanoi Lappi.

Lauantain pisteet saadakseen täytyy myös sunnuntaina päästä maaliin, joten päivän päätteeksi riittää taas ynnättävää, kun kuljettajat saapuvat viimeisen pätkän maaliin, sillä vielä päätöspätkältä on luvassa lisäpisteitä viidelle nopeimmalle.

Ruotsin MM-rallin viimeinen Power Stage -erikoiskoe käynnistyy kello 13:15 Suomen aikaa. Kilpailun kokonaistilanne sekä sunnuntain sprinttikilpailun seitsemän nopeinta alla.

Ruotsin MM-rallin kokonaistilanne, EK 17/18

 1. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai
 2. Elfyn Evans, Toyota +34,0
 3. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +48,1
 4. Thierry Neuville, Hyundai +1:50,6
 5. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +4:51,2
 6. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Toyota (WRC2) +6:03,8
 7. Georg Linnamäe, Toyota (WRC2) +6:08,6
 8. Roope Korhonen & Anssi Viinikka, Toyota (WRC2) +6:29,9
 9. Mikko Heikkilä & Kristian Temonen, Toyota (WRC2) +7:06,3
 10. Lorenzo Bertelli, Toyota +7:27,4
 11. Lauri Joona & Janni Hussi, Skoda (WRC2) +7:41,1
 12. Emil Lindholm & Reeta Hämäläinen, Hyundai (WRC2) +9:03,2

Ruotsin MM-rallin sprinttikilpailu

 1. Elfyn Evans, Toyota
 2. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +4,0
 3. Thierry Neuville, Hyundai +17,5
 4. Ott Tänak, Hyundai +19,5
 5. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +30,8
 6. Takamoto Katsuta, Toyota +39,6
 7. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +49,0

LUE LISÄÄ