F1-kansa sai yllätysuutisia keskiviikkona. Sarjan pohjamudissa viime kausina rypenyt Haas ilmoitti jatkavansa taivaltaan ilman pitkäaikaista tallipäällikköä Günther Steineriä.

Rääväsuisesta italialaisesta on muodostunut kulttihahmo F1-piireissä, erityisesti Netflixin F1-dokumentti Drive to Surviven kautta. Steiner tunnettiin suorapuheisuudestaan sekä laajasta kirosanavalikoimasta.

Steinerin lähtö Haasilta ei ole sujunut kuitenkaan täydessä sovussa. Tallin omistaja Gene Haas toivotti pitkäaikaiselle tallipäällikölleen onnea, mutta linjasi olevansa tyytymätön hänen johtamiseensa.

– Olemme ajaneet sarjassa jo kahdeksan vuotta. Emme ole nähneet palkintopallia kertaakaan, Haas kommentoi lehdistötilaisuudessa Formula 1 -sivustolle.

– Viime vuosina olemme olleet lähes poikkeuksetta viimeisiä. En syytä siitä vain Güntheria, mutta jotain oli muutettava. En usko, että jatkaminen olisi tuonut menestystä.

– Vuotemme päättyi surkeasti. Syytä voi kysyä Guntherilta.

– Kyse on tulosurheilusta. Minä en halua olla enää viimeinen.

Steineriltä evättiin Autosportin mukaan mahdollisuus hyvästellä tallin työntekijät Haasin tehtaalla pestin päätyttyä. Steiner sai kuulla lähtöpasseistaan joulukuun lopussa ja oli julkaisun mukaan yllättynyt. Steiner ei myöskään suostunut antamaan lausuntoa Haasin tiedotteeseen.