Brasilian GP:n asetelmat ovat kirkkaimman kärjen osalta jälleen selkeät. Muut toivovat ihmettä ja koittavat estää Red Bull -tähti Max Verstappenia voittamasta kilpailua.

Verstappen rymisteli itsensä paalulle perjantain aika-ajoissa, vaikka hollantilaisen mielestä autossa oli kaikki pielessä. Interlagosin lyhyt rata on kaventanut Verstappenin takana eroja entisestään ja palkintopallista sekä muista pistesijoista on luvassa mielenkiintoinen taistelu.

Ferrari-kuski Charles Leclerc onnistui perjantaina ajamaan tyypilliseen tapaansa hyvän aika-ajon, mutta Ferrarin kisavauhti on ollut tiimin akilleen kantapää. Sprintin perusteella Maranellon oreja ei uskalla veikata kovin korkealle hyvästä lähtöpaikasta huolimatta.

Loppukauden puolella kilpurinsa kanssa tuskaillut Aston Martin tuntui saavan enemmän juonen päästä kiinni, kun perjantaina vihreät autot onnistuivat loistavasti. Lance Stroll nappasi kolmannen lähtöruudun ja tallikaveri Fernando Alonso kanadalaisen takaa starttaa neljäntenä matkaan. Viiden kärjen täyttää Mercedes-kuski Lewis Hamilton, joka oli sprintissä yllättävän vaisu.

Lauantaina loistanut McLaren-kuljettaja Lando Norris lähtee kuudennesta lähtöruudusta ja puhtaalla lähdöllä brittiä voidaan odotella palkintokoroketaistoon.

MM-pisteissä kakkospaikkaa jännittäville riittää seurattavaa, kun Red Bullilla jatkuvasti epäonnistunut Sergio Perez on jälleen taka-alalla yhdeksännessä lähtöruudussa. Lauantaina meksikolainen onnistui kampeamaan itsensä kolmanneksi ja jälleen olisi ohitushommia tiedossa. Ero Hamiltoniin ennen Brasilian GP:tä on 24 pistettä.

Interlagosin radalla ollaan nähty usein viihdyttäviä kilpailuita ja lauantain sprinttikin oli hyvä esimerkki siitä, että ohituksia pystytään tekemään. Etenkin keskikastissa ja viimeisistä pisteistä väännettiin sprintissä väkevästi ja kuumempaan kärkeenkin toivottaisiin vastaavaa taistelua.

Suomalaisittain lähtökohdat eivät ole herkulliset. Valtteri Bottas on vasta kolmanneksi viimeisessä lähtöruudussa, eikä sprinttikilpailun vauhti antanut lupauksia paremmasta huomisesta. Lauantain sprintissä Bottas oli toiseksi viimeinen.

Brasilian GP starttaa kello 19:00 Suomen aikaa. Lähtöjärjestys kokonaisuudessaan alla.

Brasilian GP:n lähtöjärjestys

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Charles Leclerc, Ferrari
 3. Lance Stroll, Aston Martin
 4. Fernando Alonso, Aston Martin
 5. Lewis Hamilton, Mercedes
 6. Lando Norris, McLaren
 7. Carlos Sainz, Ferrari
 8. George Russell, Mercedes**
 9. Sergio Perez, Red Bull
 10. Oscar Piastri, McLaren
 11. Nico Hülkenberg, Haas
 12. Kevin Magnussen, Haas
 13. Alex Albon, Williams
 14. Esteban Ocon, Alpine**
 15. Pierre Gasly, Alpine**
 16. Yuki Tsunoda, AlphaTauri
 17. Daniel Ricciardo, AlphaTauri
 18. Valtteri Bottas, Alfa Romeo
 19. Logan Sargeant, Williams
 20. Zhou Guanyu, Alfa Romeo

** = Russell, Ocon sekä Gasly saivat kahden lähtöruudun rangaistukset hidastelusta varikkotiellä