Las Vegasin GP:ssä riitti runsaasti tapahtumia ja säpinää. Suomen aikaa sunnuntai-aamuna ajetun kilpailun voittoon kaasutteli lopulta Red Bull -tähti Max Verstappen.

Voitto on hollantilaiselle jo kauden 18:s, mutta tällä kertaa lentävä hollantilainen sai tehdä tosissaan töitä voittonsa eteen. Startissa Verstappen kiihdytti paalulta startanneen Charles Leclercin rinnalle puskien molemmat leveäksi. Verstappen sai tilanteesta lopulta viiden sekunnin aikarangaistuksen.

Suomalaiskuski Valtteri Bottaksen kisa meni pipariksi jo heti ensimmäisessä mutkassa, kun Aston Martinin konkarikuski Fernando Alonso rymisteli epätoivoisen syöksyn sisäpuolelle. Alonso pyörähti ja Bottas jäi sijaiskärsijän rooliin Alonson spinnatessa suoraan suomalaisen eteen. Samalla Bottas otti osumaa tilanteessa edestä ja takaa. Alfa Romeo todennäköisesti vaurioitui enemmänkin kolhuissa, sillä etusiiven vaihdonkin jälkeen vauhti oli läpi kisan joukon hitainta.

Kilpailun ensimmäinen turva-auto saatiin radalle jo heti kisan alussa, kun McLarenin Lando Norrisilta irtosi laitteet räpylästä paiskautuen kaiteisiin. Uusintalähdössä Verstappen piti kärkipaikkansa, mutta Leclerc ei luovuttanut.

Leclercin kisavauhti oli hyvää ja täysin verrattavissa Verstappeniin, eikä hollantilainen päässyt karkuun. Leclerc otti radalla piikkipaikan itselleen ajamalla ennen Verstappenin varikkopysähdystä ja viiden sekunnin aikasakko heikensi Verstappenin osakkeita.

Varikkokäyntien yhteydessä nähtiin uusi turva-auto, kun taaempaa nousuaan raivonnut Verstappen otti yhteen Mercedeksen George Russellin kanssa. Hiilikuitua lensi sen verran, että turva-autoa tarvittiin jälleen ja tämä satoi Verstappenin sekä toisen Red Bullin Sergio Perezin laariin. Perezin kannalta turva-auto tuli otolliseen saumaan ja meksikolainen keikahti yhtäkkiä toiseksi haalien rengasedun kisaa johtavaan Leclerciin nähden.

Samaan syssyyn Verstappen teki toisen stoppinsa ja nousi nopeasti kärkikaksikon kantaan. Leclercillä ei ollut mahdollisuuksia rimpuilla rengasedusta hyötynyttä Verstappenia vastaan ja hollantilainen otti oman paikkansa. Samalla näytti siltä, että Red Bull kaasuttelee kaksoisvoittoon, mutta Leclerc teki kovan tempun viimeisen kierroksen viimeisissä mutkissa, kun monacolainen syöksähtikin vielä Perezistä ohi. Täten Leclerc sijoittui toiseksi ja Perez kolmanneksi.

Neljänneksi nousi Alpine-tallin Esteban Ocon ja viiden kärjen täytti hienon kilpailun ajanut Aston Martinin Lance Stroll.

Las Vegasin vauhdikas katuränni tarjosi loistavasti säpinää pitkin kilpailua ja sijoituksista väännettiin sähäkästi jatkuvalla syötöllä. F1-kautta on jäljellä enää ensi viikonvaihteen Abu Dhabin GP. Las Vegasin lopputulokset alla.

Jos upotus ei näy laitteellasi, näet sen tästä.

Formula 1

@F1
RACE CLASSIFICATION 📊

Another victory on the board for the unstoppable Max Verstappen! 💪

#LasVegasGP #F1