F1-maailmanmestari Nico Rosberg ennustaa Mercedeksen sekä eritoten Lewis Hamiltonin palaavan mestaruustaistoon ensi kaudellea.

Turbo-hybridiaikakautta domimoinut saksalaistalli on valahtanut korkeimmalta korokkeelta pahasti uusien aerosäännösten astuessa voimaan kaudella 2022. Red Bullin Max Verstappen onnistui kaatamaan Lewis Hamiltonin mestaruusjunan ensimmäistä kertaa sitten Rosbergin 2016 tempun jo vuotta aiemmin.

Tästä eteenpäin energiajuomatalli on hallinut kuninkuusluokkaa mielin määrin Mercedeksen napatessa vain yhden voiton kahden kauden aikana. Hamilton itse jäi ensimmäistä kertaa voitoitta F1-kaudella viime vuonna George Russellin noustessa korkeimmalle korokkeelle kertaalleen.

Hamiltonin entinen tallikaveri Rosberg uskoo hopeanuolten haastavan Verstappenia tiiviisti ensi vuonna.

– Olemme nähneet väläyksiä Mercedekseltä viime kilpailuissa, Rosberg aloitti Daily Mailille.

– Heiltä puuttuu yksinkertaisesti tasaisuus. Mutta katsokaa Austinin kisaa. He taistelivat voitosta ja olivat itseasiassa koko viikonlopun nopein auto. He alkavat vihdoin ymmärtää uusia sääntöjä ja sitä myöten omaa autoaan.

– Minä uskon Mercedeksen taitoihin sillä vietin siellä parhaat vuoteni. Uskon heidän taistelevan mestaruudesta Maxin kanssa. Erityisesti Hamilton on varmasti mukana kärjessä.

Hamilton on kuljettajien MM-pisteissä kolmas. Seitsenkertainen maailmanmestari haastoi Red Bullin Sergio Pereziä toisesta sijasta, mutta ei saa häntä kiinni F1-kauden käynnistellessä viimeistä kisaviikonloppua.