Alfa Romeon Valtteri Bottas ajoi sunnuntaina Qatarissa mahtavan kilpailun ajamalla kahdeksanneksi.

Yhdeksännestä ruudusta matkaan lähtenyt suomalainen ajoi väkevän kilpailun ja Alfa Romeo onnistui myös taktisesti. Bottakselle laitettiin startissa rohkeasti pehmeimmät renkaat alle, joilla ei lauantain sprintissä tuntunut tekevän mitään. Alun pito toi tarvittavan hyödyn ja avauskierrosten turva-auton myötä suomalainen pääsikin niistä pikaisesti eroon.

– Ekalle kierrokselle se oli tietenkin hyvä juttu. Tiesin, että tullaan joka tapauksessa pysähtymään jo kolmannella tai neljännellä kierroksella. Ainut riski oli, jos turva-auto tulee väärään aikaan, mutta tänään oli onneksi vähän tuuriakin ja kaikki meni, kuten suunniteltiin, fiilisteli Bottas taktiikkaa.

Kilpailu ei kuitenkaan ollut niin helppo, miltä se saattoi näyttää. Useat kuskit kärsivät poikkeuksellisen kuumista olosuhteista ohjaamossa ja muun muassa Williams-tallin Logan Sargeant joutui jättämään sen takia kilpailun kesken.

– Lämpöjen puolesta kovin tähän mennessä. Jotenkin toi kosteus oli tosi paha ja muutkin kuskit sanoivat, ettei ole ikinä kokenut tommosta. Keho ei jäähdy ja se tuntuu oikeasti kuin olisi saunassa mistä ei pääse pois, kuvaili suomalainen Qatarin kuumuutta Viaplaylle.

Bottas ei ihmetellyt pätkääkään, että kilpaveli joutui tästä syystä luovuttamaan kesken taiston. Kovana saunojana tunnettu suomalainen ihmettelikin sitä, kuinka moni onnistui rypistelemään ruutulipulle. Tuloksellisesti ja kokonaisuutena Alfa Romeo onnistui todenteolla, kun tallikaveri Zhou Guanyu nousi heti suomalaisen jälkeen ruutulipulla yhdeksänneksi. Näin ollen sveitsiläistalli ohitti Haasin valmistajien pistetaulukossa.

– Ei tullut helpolla, mutta tosi hyvä kisa meiltä. Kummatkin autot top-10:ssä, että saa olla kyllä tyytyväinen. Piristää tiimiä, kun saadaan vihdoinkin pisteitä ja Haasin ohi pisteissä. Puhdas kisa ja taktiikka osui nappiin, veisteli Bottas.

Alfa Romeo nousi Bottaksen ja Zhoun pisteiden myötä valmistajien MM-pisteissä kahdeksanneksi. Seitsemättä sijaa hallussaan pitävään Williamsiin on eroa 7 pistettä. Seuraava kilpailu ajetaan 20.-22.10 Texasin Austinissa.

Viaplay näyttää kaikki koko F1-kauden.