Lewis Hamilton sekä Charles Leclercin suoritukset on hylätty USA:n osakilpailusta.

Kaksikon kilpurit ovat epäonnistuneet kilpailun jälkeen autoille suoritettavan lankkutestin. Lankun kulumaa mittaamalla voidaan tarkistaa, ovatko tallit madaltaneet autojensa korkeutta kiellettyä määrää. Hamiltonin sekä Leclercin tilanteessa sääntöä on rikottu.

FIA:n virallisen tiedotteen mukaan ainoastaan neljän kuskin pohjalevy sekä lankku tarkistettiin. Nämä kuljettajat olivat rangaistun kaksikon lisäksi Max Verstappen sekä Lando Norris.

Molemmat tallit ovat hyväksyneet tuomion. Hamilton menettää toisen sijoituksensa ja Leclerc kuudennen. Norris nousee toiseksi ja Carlos Sainz kolmanneksi.

Tämä tarkoittaa sitä, että Williams ottaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella tuplapisteet. Alexander Albon on yhdeksäs ja tulokas Logan Sargeant nappaa kotikisassaan uransa avauspisteen sijoittuessaan kymmenenneksi.