Alfa Romeon F1-kuljettaja Zhou Guanyu vakuuttaa jatkavansa tallissa ensi kaudellakin.

Kiinalaiskuljettajan mukaan uusi sopimus on lähellä lukkoon lyömistä ja kyse on enää pienien yksityiskohtien hiomisesta.

Zhoun nimi on pyörinyt pitkin kuluvaa kautta kuskiruletissa ja kiinalaisen ollaan huhuttu joutuvan väistymään ensi kaudeksi rahoitusongelmien takia. Toista kauttaan kuninkuusluokassa kaasuttelevan Zhoun tilalle ollaan spekuloitu F2-mestaria -sekä Aston Martinin varakuskia Felipe Drugovichia, jolla uskotaan olevan runsas rahasalkku mukanaan. Brassikuskin lisäksi Alfa Romeon akatemiakuski ja F2-sarjassa vahvasti kaasutelleen Theo Pourchairen nimi on pyörinyt spekulaatioissa mukana.

Zhou uskoo vahvasti uuteen sopimukseen ja mieluiten jopa monivuotiseen sellaiseen.

– Minulla on henkilökohtaisia sponsoreita, enkä tiedä mitään mistään huhuista, mutta sen puolen pitäisi olla kunnossa, vastaa Zhou rahoitushuhuista Autosportille.

– Se (sopimus) on viivästynyt ehkä enemmän kuin odotin ja kyse on vain viimeisistä yksityiskohdista. Olen tyytyväinen yhteistyöhömme ja tämän tiimin tulevaisuus vaikuttaa valoisalta, jatkaa Zhou.

24-vuotias kiinalainen uskoo näyttöjensä radalla olevan sitä luokkaa, jolla hän ansaitsee vielä jatkopaikan kuninkuusluokassa. Zhou on laittanut kokeneen tallikaverinsa Valtteri Bottaksen useasti ahtaalle tällä kaudella.

– Alfa on prioriteettini, sillä monia paikkoja ei ole vapaana. Olen erittäin innokas jatkamaan siellä missä olen, tuumasi Zhou.

Kuskin paikat ovat toden totta käymässä vähiin, sillä Alfa Romeon lisäksi vapaita penkkejä löytyy virallisesti vain Williamsilta Alex Albonin viereltä, sillä tulokaskuski Logan Sargeantin näytöt ole juuri vakuuttaneet. AlphaTauri ei ole vahvistanut kumpaakaan kuskiaan ensi kaudeksi, mutta italialaistallin autoja kuskaa todennäköisesti Red Bull -linkitetyt kuljettajat, kuten Yuki Tsunoda, Liam Lawson tai Daniel Ricciardo etunenässä.

F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Singaporessa.