Entinen F1-kuski Giedo van der Garde paljastaa, että entinen F2-mestari sekä Aston Martinin reservikuljettaja Felipe Drugovich saatetaan nähdä Valtteri Bottaksen tallitoverina Sauberilla ensi kaudella.

Drugovich on jäänyt sivuun kuninkuusluokan ajopaikoista mestaruutensa jälkeen. Nuorukainen on tänä vuonna avautunut siitä, kuinka raskasta varakuljettajan pesti on uransa alkutaipaleella olevan kuskin psyykkeelle.

Hollantilainen van der Garde uskookin, että Drugovichin paras mahdollisuus luoda uraa F1-sarjassa on jättää Aston Martin taakse.

– Hän on osoittanut taitonsa. Hän on pystynyt voittamaan mestaruuden F2-sarjassa. Se vaatii kykyjä, hollantilainen kommentoi Viaplaylle.

– On todella vaikeaa vain istua pilttuussa joka kilpailussa, ja katsoa kun muut kisaavat. Saadessasi harjoitusaikaa, et voi tehdä muuta kuin suorittaa tallin määräämiä testejä. Siinä ei pysty näyttämään, mihin oikeasti pystyy.

– Toivon hänen saavan mahdollisuuden ensi kaudella, esimerkiksi Alfa Romeolla.

Van de Garde paljastaa, että talli on ilmaissut kiinostustaan Drugovichin suuntaan.

– Totta kai he ovat kiinnostuneita. Hän toisi talliin paljon rahallista tukea. Tämän lisäksi hän on mestari junioriluokassa. Lisätään vielä se, että hänellä on paljon tietoja kilpailevasta tallista. Minusta tämä yhdistelmä olisi täydellinen Alfalle.

Ainoastaan Bottaksella on sopimus tallin kanssa ensi kaudesta. Toista kauttaan ajava Zhou Guanyu on toistaiseksi vailla jatkosopimusta.