Max Verstappen selvisi ilman rangaistusta peräti kolmesta erillisesta tutkinnasta ilman rangaistusta.

Ruutuun 11 jäänyt hollantilainen joutui tuomariston eteen kolmesti lauantai-iltana eriläisten ratarikkeiden vuoksi. Lopulta hollantilaiselle ei kuitenkaan langetettu yhtäkään rangaistusta.

Erityisesti yksi tilanne aiheuttaa kuitenkin hämmennystä F1-piireissä. Verstappenin nähtiin selvästi estelleen AlphaTauri-kuljettaja Yuki Tsunodaa aika-ajojen ensimmäisessä vaiheessa, pilaten japanilaisen aikakierroksen.

Vastaavanlaisista tilanteista on jaettu kolmen lähtöruudun sakkoja läpi kauden. Tällä kertaa kuitenkin Verstappen selvisi varoituksella. Silmäänpistävää on se, että FIA:n julkaiseman dokumentin mukaan suuri syy päätökselle oli, ettei AlphaTauri lähettänyt yhtäkään edustajaa tuomariston eteen selvittämään tilannetta.

Tämä aiheutti erityisen paljon paliikkia sosiaalisessa mediassa, sillä Red Bull -organisaatio omistaa AlphaTaurin. Tallin ilmaantumatta jättäminen tuomaristokuulemisiin ei ole kuitenkaan ennenkuulumatonta. Esimerkiksi Aston Martin teki vastaavan tempun aiemmin tällä kaudella.

Tämän lisäksi tuomariston mukaan heikko kommunikaatioa RB:n sekä Verstappenin välillä johti hollantilaisen aiheuttamaan vaaratilanteeseen.

Red Bullin yli neljä vuotta kestänyt Q3-putki katkesi lauantaina, kun molemmat kuljettajat jäivät kärkikymmenikön ulkopuolelle.