F1-tallit vaativat torstaina selvitystä tuomariston päätöksiin viime viikonlopun Singaporen osakilpailusta.

Erityisesti MM-kärkinimi Max Verstappenin tuomiotta jättäminen kolmessa eri tutkinnassa aiheutti paliikkia eri tallien välillä. Erityisesti tapaus, jossa Verstappen selkeästi pilasi AlphaTaurin Yuki Tsunodan aikakierroksen aika-ajoissa, kyseenalaistettiin.

Suureksi syyksi Verstappenin rangaistuksetta jättämiseksi pidettiin sitä, ettei Red Bullin omistuksessa oleva AlphaTauri lähettänyt yhtäkään edustajaa tuomariston kuulemiseen.

Perjantaina Japanin kisaviikonlopun ensimmäisen harjoituspäivän jälkeen kansainvälinen autoliitto FIA kuitenkin myönsi, että tuomaristo teki virheen Verstappenin suhteen. Hollantilaisen olisi pitänyt saada selkeästä estelyrikkeestä rangaistus.

Viime viikonloppuna tuomaristossa toiminut Matteo Perrini myönsi perjantain tallipäälliköiden kokouksessa, että uusintatarkastuksen jälkeen rangaistus olisi ollut paikallaan. Perrinin on tuomaristossa myös Suzukassa.