Kansainvälinen autoliitto FIA on lähettänyt kirjallisen varoituksen Red Bull -tallin kuljettajan kehityspäällikkö Helmut Markolle. Syynä on Markon rasistiset kommentit tallin kuski Sergio Pereziä kohtaan viime viikolla.

– Red Bull -tallin Helmut Marko on saanut kirjallisen varoituksen, sekä muistutuksen vastuustaan julkisena moottoriurheilun edustajana, FIA kertoi The Athleticille.

Myös tallipäällikkö Christian Horner on joutunut ottamaan kantaa Markon lausuntoihin. Hornerin mukaan kolleegansa temppu oli väärin.

– Helmutin kommentit eivät olleet oikein. Hän ymmärsi sen nopeasti ja pyysi ”Checolta” anteeksi nopeasti, Horner kommentoi The Athleticille.

– Emme julkaisseet asiasta tiedotetta, sillä hän ei tarkkaan ottaen ole Red Bull Racingin työntekijä. Hän on osana suurempaa Red Bull -konsernia. Puhuimme kuitenkin asiasta ja hän on pahoillaan.

Red Bullin kausi on ollut radalla virheetön. Talli on voittanut kauden jokaisen kilpailun. Max Verstappen rikkoi peräkkäisten voittojen ennätyksen viime GP:ssä Monzassa napaten 10:n peräkkäisen voittonsa.