AlphaTaurin Yuki Tsunoda on ehtinyt vakiinnuttaa asemansa kuninkuusluokassa sähäköistä radioviesteistä aggressiivisen ajotyylinsä lisäksi.

Hollannin GP:ssä riitti ratatapahtumia runsaasti ja sijoituksista väännettiin siellä sun täällä. Kontakteiltakaan ei vältytty ja Tsunodalle langetettiin viiden sekunnin aikarangaistus osumasta Mercedeksen George Russellin kanssa. Britti ohitti Tsunodan radan ykkösmutkassa, mutta japanilaiskuljettaja valui Russellin kylkeen.

– Russell oli Tsunodan edellä jarrupaikassa, mutta Tsunoda näytti jarruttavan myöhemmin. Tsunoda oli likaisella puolella rataa, jarrutti liian myöhään ja aliohjautui Russellin kylkeen, luki kilpailun tuomariston raportissa.

Japanilainen oli eri mieltä tilanteesta ja jakoi tuttuun tyyliinsä rehelliset terveiset tuomariston suuntaan kilpailun jälkeen.

– Se on vain kilvanajoa. Ei minusta tuntunut edes, että olisin ollut aggressiivinen, enkä usko meidän osuneenkaan. Mutta minä olen joka kerta se, joka saa rangaistuksen, latasi Tsunoda RaceFansin mukaan.

Tsunoda jäi lopulta lopputuloksissa vasta sijalle 15.

LUE MYÖS: Tätä mieltä nykyinen Ferrari-pomo on Felipe Massan oikeustoimista – ”En ole sellaisen suuri fani”