Espanjan GP:n ensimmäiset harjoitukset on saatu ajettua. Nopeinta vauhtia Barcelonan perinteikkäällä radalla piti Red Bullin Max Verstappen.

MM-sarjaa johtava hollantilainen oli hurjat seitsemän kymmenystä nopeampi kuin toiseksi ehtinyt tallikaveri Sergio Perez. Monacossa vahvasti esiintynyt Esteban Ocon oli kolmas ja jäi kahdeksan kymmenystä kärjestä.

Neljänneksi ajoi hieman yllättäen AlphaTaurin Nyck de Vries ja viiden kärjen täytti toinen Alpine-kuljettaja Pierre Gasly.

Kuljettajilla oli edessään uudenlainen haaste, sillä Barcelonan radalla palattiin täksi kaudeksi viimeisten mutkien osalta rataprofiiliin, joka oli käytössä viimeksi vuonna 2007. Viimeisen shikaanin sijaan viimeiset mutkat saatiin jälleen ajaa aikalaila kaasu pohjassa.

Useilla talleilla on nyt kokonaisuudessaan käytössään päivityspaketit, joiden piti tulla jo kaksi viikkoa sitten peruttuun Imolan osakilpailuun. Viikko sitten Monacossa tiimit saivat testattua jotakin, mutta hitaalla katuradalla ei päästy vielä testaamaan kunnolla kaikkea.

Muun muassa Ferrarilla on isoja uudistuksia autossaan ja etenkin sivuponttoonit ovat muotoiltu uusiksi. Toistaiseksi uusi konsepti oli avausharjoituksessa käytössä vain Carlos Sainzilla italialaistallin testatessa kahden eri paketin hyötyjä ja haittoja.

Kuljettajat keräsivätkin runsaasti kierroksia ja mahdollisimman paljon dataa uusista päivityspaketeistaan. Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas jäi avausharjoituksessa noin 1,3 sekuntia kärjestä ja löytyi listan sijalta 16.

Myöhemmin tänään ajetaan vielä toinen harjoitus, joka käynnistyy kello 18:00 Suomen aikaa. Ensimmäisen harjoituksen tulokset alla.

  1. Max Verstappen, Red Bull
  2. Sergio Perez, Red Bull +0,768
  3. Esteban Ocon, Alpine +0,812
  4. Nyck de Vries, AlphaTauri +0,898
  5. Pierre Gasly, Alpine +0,939
  6. Fernando Alonso, Aston Martin +0,941
  7. Kevin Magnussen, Haas +1,083
  8. Charles Leclerc, Ferrari +1,088
  9. Carlos Sainz, Ferrari +1,120
  10. George Russell, Mercedes +1,147
  11. Lando Norris, McLaren
  12. Lewis Hamilton, Mercedes
  13. Zhou Guanyu, Alfa Romeo
  14. Yuki Tsunoda, AlphaTauri
  15. Lance Stroll, Aston Martin
  16. Valtteri Bottas, Alfa Romeo
  17. Oscar Piastri, McLaren
  18. Nico Hülkenberg, Haas
  19. Logan Sargeant, Williams
  20. Alex Albon, Williams