F1-karavaani matkaa viikonloppuna Emilia-Romagnaan ja legendaariselle Imolan radalle.

Kisaviikonlopun ylle on kuitenkin jo nyt kasaantunut kirjaimellisesti tummia pilviä, kun aluetta on viime päivät riepotelleet runsaat sateet, eikä loppuviikon ennustekaan näytä järin herkulliselta kuivan kelin faneille.

Pohjois-Italiassa satojen ihmisten raportoidaan joutuneen jättämään jopa kotinsa, jonka lisäksi kahden kerrotaan kuolleen runsaiden sateiden ja sen aiheuttamien tulvien takia.

Imolan kisaviikonlopun odotetaan järjestäjien toimesta kuitenkin pystyttävän viemään ainakin vielä toistaiseksi normaalisti läpi, eikä tiimeilläkään pitäisi olla hankaluuksia saapua rata-alueelle.

Imolassa oli märkää myös viime vuonna.
Kuva: Getty Images

Uusi aika-ajokokeilu jää tulevaisuuteen?

Emilia-Romagnan GP:ssä olisi tarkoitus kokeilla uudenlaista aika-ajosysteemiä, jossa jokaiseen osioon on ennalta määritetty rengaskovuus. Q1:ssä ajettaisiin vain kovalla, Q2:ssa vain mediumilla ja viimeisessä osiossa saisi vasta käyttää pehmeintä rengasseosta.

Mikäli olosuhteet vain antavat siimaa, tarjoutuisi kuitenkin F1-sarjan rengastoimittaja Pirellille mahdollisuus testata todenteolla heidän uutta sadekelinrengasta, jonka he tuovat juurikin Imolaan kuin kreivin aikaan. Pirellin moottoriurheilupomo Mario Isolan mukaan aiemmin raskasta kritiikkiä saaneiden täysien sadekelin renkaiden pitäisi jatkossa toimia huomattavasti paremmin.

– Testit radalla ovat osoittaneet aiempaa sadekelin rengasta parempaa suorituskykyä jopa ilman sähköisiä lämmittimiä. Tämä on ensimmäinen konkreettinen askel sitä kohti, että tulevaisuudessa myös kuivankelin renkaat ovat käyttövalmiita ilman lämmittimiä, kertoi Pirelli-pomo.

Virallisella nimellään kulkeva Emilia-Romagnan GP, mutta tutummin sanottuna Imolan kisaviikonloppu käynnistyy perjantaina kello 14:30 alkavilla vapailla harjoituksilla. Koko viikonlopun aikataulun ja lähetysajat näet tästä.