F1-sarjassa käydään kiivasta keskustelua ratatapahtumien laadusta. Uudet sääntömuutokset ovat ottaneet selvän askeleen takaisinpäin tälläk kaudella, mikä näkyy ohitusten poissaololla.

Tilanteeseen ei auta se, että kansainvälinen autoliitto FIA on puuttunut avattavan takasiiven alueisiin Bakun katuradalla sekä nyt Miamissa. DRS-järjestelmän tarkoitus on vähentää autojen ilmanvastusta sekä helpottaa ohittamista.

FIA on kuitenkin lyhentänyt alueita huomattavasti vaikeuttaen ohittamista. Bakussa radalla nähtiin vain muutama ohitus, josta sarja sai faneilta sekä kuskeilta palautetta. Nyt sama uhkaa käydä Miamissa.

Perjantaina järjestetty joka kilpailuun kuuluva kuljettajien kokous kesti tunnin. 60 minuuttisen aikana kuskit nousivat FIA:ta vastaan vaatien DRS-alueiden palauttamista normaaleiksi. Tähän autoliitto ei suostunut.

Tämän lisäksi kuljettajille painotettiin Miamin osakilpailua ympäröivästä showsta ja kuinka heidän tulee osallistua siihen täysin rinnoin. F1-sarja haluaa brändätä itseään USA:ssa, joten Miamin karnevaalitunnelma on paljon esille.

F1-toimittaja Adam Cooperin mukaan anonyymi kuljettaja nousi tätä ajatusmallia vastaan.

– ”Ilman ohituksia fanit eivät saa showta. Heitä ei kiinnosta muu”