Azerbaidzhanin GP:n aika-ajojen ensimmäinen sessio saatiin vihdoin 45 minuutin jälkeen päätökseen. Sessiota pitkittivät kaksi eri punaista lippua.

Keskeytykset aiheutuivat kahdesta eri kolarista. Ensimmäiseksi F1-tulokas Nyck de Vries ajoi jarruongelmien siivittävänä seinään radan ensimmäisellä sektorilla. Pitkien korjausten jälkeen AlphaTaurin Pierre Gasly osui täysin samaan kohtaan. Tallin mekaanikot olivat juuri saaneet ranskalaisen kilpurin parsittua kasaan.

Session nopeimman ajan nappasi Ferrarin Charles Leclerc. Monacolainen peittosi Max Verstappenin kymmenyksen turvin. Ajoista on toistaiseksi turha vetää suuria johtopäätöksiä, sillä katkonainen ajaminen suosi viimeiseksi kierroksensa ajavia kuskeja radan pidon paranemisen johdosta.

Valtteri Bottas selvisi jatkoon hiuksen hienosti. Aika-ajoissa ongelmissa tallikaverinsa kanssa ollut suomalainen onnistui peittoamaan Zhou Guanyun katuradalla. Bottas oli 14 kun kiinalainen jäi ensimmäiseen osioon ruutuun 16.

Karsiutujia olivat myös Gasly, de Vries sekä Haas-kaksikko.