Lähi-Idän Formula 4 -luokka saatiin sunnuntaina päätökseen Abu Dhabissa. Samalla kaatui myös haaveet suomalaislupaus Tuukka Taposen mestaruushaaveet.

Sunnuntain viimeiseen kilpailuun tarvittiin jo pientä ihmettä, sillä Taponen oli pakkovoiton edessä ja tallikaveri James Wharton olisi saanut sijoittua korkeintaan kahdeksanneksi. Ferrari-akatemian suomalaislupaus tarrasi sähäkästi avauskierroksella viimeiseen oljenkorteensa kiinni ja haastoi heti paalumies Whartonin Taposen startatessa kolmannesta ruudusta.

Kaksikon välillä nähtiin todella aggressiivista kilvan-ajoa molempien ajautuessa jatkuvasti ulos radalta. Taistelu päättyi lopulta osumaan jo avauskierroksella. Wharton lipsautti pitkäksi ja palatessaan radalle hänen autonsa pomppasi sisäkanttarin päältä suoraan Taposen kylkeen ja molempien kilpailu oli sinetöity.

Samalla osumassa varmistui Whartonin mestaruus. Loistavan debyyttikauden ylipäätään pikkuformulan ohjaimissa ajanut Taponen nappasi kuitenkin upeasti sarjan kakkostilan. Muihin kärkikuskeihin verrattuna kokematon Taponen voitti etukäteen vahvemmaksi povatut kilpailijansa useaan kertaan, eikä jättänyt ketään rattimiehen taidoillaan kylmäksi.

Taposen ohjelmassa on seuraavaksi huhtikuussa starttaava Italian F4-luokka.

LUE MYÖS: Formulalupaus Tuukka Taponen kerää ylistystä: ”Tulee näkymään F1:ssä muutaman vuoden kuluttua”